ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Με Δουδωνή και Χρονοπούλου ανακοινώνεται το ψηφοδέλτιο Επικρατείας

ΠΑΣΟΚ: Με Δουδωνή και Χρονοπούλου ανακοινώνεται το ψηφοδέλτιο Επικρατείας
INTIME / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μέχρι σήμερα το μεσημέρι αναμένεται η ανακοίνωση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ που θα απηχεί σύμφωνα με συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη μήνυμα ανανέωσης και σύνδεσης με τις λαϊκές δυνάμεις και τη νέα γενιά.

Ιδιαίτερες εκπλήξεις δεν αναμένονται, καθώς τα περισσότερα ονόματα που θα σηκώσουν ένα μεγάλο βάρος της εκπροσώπησης του ΠΑΣΟΚ στα ΜΜΕ λόγω απεριόριστου αριθμού εμφανίσεων, ειδικά στις εκλόγιμες θέσεις, έχουν κυκλοφορήσει το προηγούμενο διάστημα.

Για επικεφαλής του πράσινου ψηφοδελτίου «κλείδωσε» ο διδάκτωρ Συνταγματικού Δικαίου του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος Παναγιώτης Δουδωνής, ο οποίος φαίνεται πως «πέρασε» τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Δημήτρη Μάντζο που θα βρίσκεται στην τρίτη θέση. Η επιλογή από τον Νίκο Ανδρουλάκη αποτελεί επιβεβαίωση του στόχου για ανανέωση και ανάδειξη προσώπων της νέας γενιάς του κόμματος.

Ο κ. Δουδωνής ήταν οργανωμένος στο ΠΑΣΟΚ από τα φοιτητικά του χρόνια στη Νομική Αθήνας. Συμμετείχε στα ψηφοδέλτια της ΠΑΣΠ, της φοιτητικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ, ενώ ήταν υπεύθυνος για τους πρωτοετείς. Επί προεδρίας Ευάγγελου Βενιζέλου, ήταν μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου το διάστημα 2013-2015, ενώ ήταν αυτός που προλόγισε το 2014 την εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για την επέτειο της «3ης του Σεπτέμβρη». Με την εκλογή της στην προεδρία του κόμματος η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά επέλεξε τον Παναγιώτη Δουδωνή για την επιτροπή θέσεων του ΠΑΣΟΚ για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Στη δεύτερη θέση την οποία φιλοδοξεί να κερδίσει το ΠΑΣΟΚ με την αύξηση των ποσοστών του, θα βρεθεί η Ελένη Χρονοπούλου, η οποία βρισκόταν ψηλά στη «λίστα» που είχε στο μυαλό του ο Νίκος Ανδρουλάκης εδώ και καιρό, πολύ πριν δει το φως της δημοσιότητας η υπόθεση κακοποίησής της από τον Αλέξη Γεωργούλη. Η Ελένη Χρονοπούλου η οποία ζει στις Βρυξέλλες θα είναι η εκπρόσωπος του απόδημου Ελληνισμού.

Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας αλλά σε μη εκλόγιμες θέσεις αναμένεται να βρεθούν, σύμφωνα με πληροφορίες ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο μηχανικός, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στο ΤΕΕ Νίκος Μήλης, ο γιος του δολοφονημένου βουλευτή της ΕΔΑ, Γρηγόρης Λαμπράκης και ο παλαίμαχος τερματοφύλακας Νίκος Σαργκάνης.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα ηγηθεί το ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Ηράκλειο Κρήτης, ενώ αναμένεται να επιλέξει και το Νότιο Τομέα Αθηνών, όπου εκλεγόταν η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά και την Α’ Θεσσαλονίκης, όπου το ΠΑΣΟΚ δίνει σκληρή μάχη για την αύξηση των δυνάμεών του.

Από χθες προβάλλεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του ΠΑΣΟΚ το νέο προεκλογικό σποτ του κόμματος, στο οποίο εμφανίζεται ο Νίκος Ανδρουλάκης να απευθύνει προσωπικό κάλεσμα στους πολίτες εν όψει των εκλογών. Στο video που αξιοποιεί το γνωστό σλόγκαν «Ακολουθεί πολιτική διαφήμιση», για να επισημάνει πως δεν πρόκειται για μια ακόμη αναμενόμενη πολιτική διαφήμιση, υπογραμμίζεται ότι αυτό γίνεται γιατί η Ελλάδα δεν χρειάζεται μια από τα ίδια, αλλά σχέδιο.

«Ένα σχέδιο για ένα κράτος, που λειτουργεί με αξιοπιστία, διαφάνεια και αξιοκρατία. Με ισχυρή δημόσια υγεία και παιδεία. Ένα σχέδιο για δίκαιη ανάπτυξη, που σέβεται το περιβάλλον και τον άνθρωπο», αναφέρεται στο νέο σποτ του ΠΑΣΟΚ, καλώντας τους ψηφοφόρους να κάνουν την αλλαγή δυνατή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ