ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Μπήκα νωρίς στην πολιτική, ελπίζω να φύγω νωρίς - «Δεν είναι σκράπας ο Μητσοτάκης»

Τσίπρας: Μπήκα νωρίς στην πολιτική, ελπίζω να φύγω νωρίς -  «Δεν είναι σκράπας ο Μητσοτάκης»
Γ.Τ ΣΥΡΙΖΑ / ANDREA BONETI

Την αίσθηση ότι θα φύγει «νωρίς» από την πολιτική, αφού μπήκε νωρίς σ' αυτήν, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» στο Mega. Όσο για τον κύριο αντίπαλό του, Κυριάκο Μητσοτάκη είπε ότι δεν τον θεωρεί «σκράπα» και του αναγνωρίζει ότι είναι πειθαρχημένος

Όσον αφορά τα αυριανό debate μεταξύ των πολιτικών αρχηγών ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι φοβάται ότι «μπορεί να βαρεθεί ο κόσμος» έτσι όπως θα γίνει, «είναι λίγο αποστειρωμένο».

«Στο MEGA μπορεί να βγει σε καλό επειδή έχει Champions League εκείνη την ώρα», είπε χαριτολογώντας ο Αλέξης Τσίπρας.

Η επικονωνική στρατηγική έχει αλλάξει

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στις επικοινωνιακές στρατηγικές των κομμάτων αποκάλυψε ότι ανεβάζει μόνος του τα βίντεο του στο TikTok και συνήθως το κάνει όταν είναι μέσα στο αυτοκίνητο, όπου του αρέσει να κάθεται στη θέση του συνοδηγού. «Έχει αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η επικοινωνία», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, ωστόσο μπορείς να «κριντζάρεις», αν δεν δείχνεις τον πραγματικό εαυτό σου» τόνισε προσθέτοντας ότι «pρέπει να αξιοποιήσουμε κάθε είδος επικοινωνίας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, «αφού ο κόσμος αλλάζει»

«Πειθαρχημένος ο Μητσοτάκης»

Όσο για τον βασικό του αντίπλα Κυριάκο Μητσοτάκη είπε ότι δεν τον υποτιμά ως αντίπαλο και δεν τον θεωρεί «σκράπα», αλλά τον θεωρεί «πειθαρχημένο» και ότι ακούει τους επικοινωνιολόγους του. Ωστόσο, όπως είπε, «φοβάται μια ευθεία ερώτηση», για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

«Εμείς δεν έχουμε πρίγκιπες στο κόμμα μας»

Μιλώντας για τα κριτήρια που βάζει για να επιλέξει κάποιον για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας αποκάλυψε ότι από τις πιο δύσκολες στιγμές του ήταν κάθε φορά που κλήθηκε να ανακοινώσει σε κάποιο μέλος του κόμματος και υπουργό ότι δεν θα είναι στον επόμενο ανασχηματισμό. «Δεν έχουμε εμείς πρίγκιπες στο κόμμα μας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ με τα άλλα κόμματα, όπως η Νέα Δημοκρατία.

Η σχέση του με τα παιδιά και τι βλέπουν μαζί του

«Οι γιοι μου βλέπουν Λούμπεν και Ράδιο Αρβύλα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ εξήγησε γιατί δεν έχουν τηλεόραση στον σπίτι «για να διαβάζουν τα παιδιά». «Έχουμε όμως ένα προτζέκτορα όπου τα αγοράκια του σπιτιού βλέπουμε ποδόσφαιρο και η μαμά τσαντίζεται», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας. «Είδα το Maestro», αποκάλυψε ο κ. Τσίπρας μετά από ερώτηση για το ποια σειρά παρακολούθησε τελευταία και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για αυτό.

Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για τα παιδιά του και το πώς βίωσαν την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός. «Δεν θα παρέμβω στις επιλογές του γιου μου», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, αν θέλει να ασχοληθεί με τα κοινά. «Εμένα με οδήγησε η ζωή», «ήμουν σε ένα ροζ συννεφάκι», «δεν ήθελα να αποκτήσω αξιώματα», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και είπε ότι προέκυψε τυχαία η ανέλιξή του η πολιτική. Μάλιστα, τη χαρακτήρισε σκληρή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ