ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Η άρνηση Μητσοτάκη να μειώσει τον ΕΦΚ στα καύσιμα έχει κάνει έξαλλους και υποψηφίους του

ΣΥΡΙΖΑ: Η άρνηση Μητσοτάκη να μειώσει τον ΕΦΚ στα καύσιμα έχει κάνει έξαλλους και υποψηφίους του
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία ισχυρίζονται πως η άρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μειώσει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα έχει κάνει έξαλλους μέχρι και τους υποψήφιους βουλευτές του κόμματός του.

Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης γίνεται μνεία στα όσα είπε στον ΑΝΤ1 η Μαρία Ζάγκα, υποψήφια στον Νότιο Τομέα Αθηνών με τη ΝΔ και πρόεδρος των Βενζινοπωλών Αττικής, η οποία εξαπέλυσε σήμερα Τετάρτη «κεραυνούς» κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, μιλώντας για «επίσημο παρακράτος» στα καύσιμα που κερδίζει από τους υψηλούς έμμεσους φόρους.

Κάλεσε, μάλιστα, τον πρωθυπουργό να τη βγάλει από τα ψηφοδέλτια, αν δεν την πιστεύει.

«Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να σταματήσει να κρύβεται κι οφείλει να απαντήσει. Ποιο είναι το παρακράτος στα καύσιμα που κερδίζει από την πολιτική του, όπως καταγγέλλει η υποψήφιά του; Γιατί το ανέχεται επιμένοντας να μην μειώνει τους έμμεσους φόρους;», αναρωτιούνται στην Κουμουνδούρου.

Υπενθυμίζεται ότι χθες από τον Πειραιά ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε, ανάμεσα σε άλλα, πως την πρώτη ημέρα της προοδευτικής κυβέρνησης με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θα μειωθεί ο ΕΦΚ στα καύσιμα στα κατώτερα επιτρεπτά επίπεδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα μειωθεί ο ΦΠΑ στα τρόφιμα και θα μηδενιστεί σε βασικά είδη ανάγκης.

«Στις 21 Μαΐου λέμε ως εδώ στο παρακράτος. Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία για μείωση τιμών κι ανάσα στην κοινωνία», προσθέτουν στην αξιωματική αντιπολίτευση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ