ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάξιμος Χαρακόπουλος: Η χώρα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση

Μάξιμος Χαρακόπουλος: Η χώρα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση
Ο βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος INTIME / ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

Στην ανάγκη να υπάρξει ισχυρή κυβέρνηση την επομένη των εκλογών επεσήμανε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος και τόνισε ότι η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε πράξη σε ένα δυσμενές περιβάλλον, λόγω των αλλεπάλληλων κρίσεων, τις προεκλογικές του δεσμεύσεις.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έδωσε εξετάσεις και ότι είπε προεκλογικά, κατά 99% το υλοποίησε. Και το υλοποίησε παρά το δυσμενές περιβάλλον στο οποίο βρέθηκε, παρά τις εξωγενείς κρίσεις που επηρέασαν αρνητικά την διεθνή οικονομία», είπε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση της FORMedia και συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα είχε διπλάσιους και τριπλάσιους ρυθμούς ανάπτυξης από την ΕΕ, από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο.

«Είχαμε πει ότι θα μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ 30% και τον μειώσαμε 35%, είχαμε πει ότι θα αυξήσουμε τον κατώτατο μισθό δύο φορές πάνω από το ρυθμό ανάπτυξης και των αυξήσαμε τρεις φορές, 20% σε σχέση με το 2019. Οι αυξήσεις που λέμε και για κατώτατο μισθό στα όρια των 1000, στα 950 ευρώ μες την τετραετία και για μέσο μισθό στα 1500 ευρώ και για αυξήσεις 25% στους μισθούς, είναι απόλυτα ρεαλιστικά τεκμηριωμένες και μπορεί να είναι και πιο συντηρητικές από αυτές που στην πράξη θα κάνουμε. Γιατί το λέω; Εμείς υπολογίζουμε ότι θα έχουμε τουλάχιστον 3% ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης. Στην τετραετία που πέρασε είχαμε και 9%, είχαμε και 6%. Ήταν 9% προ πανδημίας και πέρυσι 6%. Λοιπόν, με 3% ρυθμό ανάπτυξης μπορούμε να δίνουμε διπλάσια αύξηση ετησίως στον μισθό, άρα 6%, στην τετραετία δηλαδή 24-25%», ανέφερε για να επισημάνει ότι είναι απόλυτα ρεαλιστικά αυτά που λέει η ΝΔ σε αντίθεση με αυτά που ακούγονται από την αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία αρνείται -όπως είπε- να κοστολογήσει το πρόγραμμά της.

«Η ΝΔ ζητάει καθαρή εντολή για τον σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης. Όχι από ιδεοληψία, γιατί είναι κατά των κυβερνήσεων συνεργασίας γενικώς και αορίστως, ούτε γιατί δεν θέλει να συνεργαστεί με ανθρώπους που έχουν διαφορετική κομματική προέλευση ή ιδεολογική αναφορά», είπε και θύμισε ότι αυτό το έχει κάνει η κυβέρνηση, καθώς χρησιμοποίησε μια σειρά από στελέχη, που προέρχονται από άλλους πολιτικούς χώρους, αλλά με μόνο κριτήριο την αξιοσύνη τους και τη διάθεση τους να προσφέρουν στον τόπο.

«Εμείς πιστεύουμε ότι στις δύσκολες αυτές συγκυρίες χρειαζόμαστε ισχυρές κυβερνήσεις. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να σπαταλούμε χρόνο σε ατέρμονες συζητήσεις, σε διαπραγματεύσεις, σε παζάρια. Η μια κρίση διαδέχεται την άλλη, πριν καν τελειώσει η προηγούμενη. Ζούμε σε μια γωνιά που χαρακτηρίζεται πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης. Έχουμε απέναντι μας έναν επιθετικό γείτονα που θα επανεκλέξει τον Ταγίπ Ερντογάν, και κανείς δεν ξέρει αν θα επανέλθει πάλι στην ακραία ρητορική και τις επιθετικές κινήσεις που είχε υιοθετήσει στο παρελθόν. Υπ’ αυτήν την έννοια χρειαζόμαστε ισχυρές κυβερνήσεις», είπε.

Ο Θεσσαλός πολιτικός αναφερόμενος στη δική του υποψηφιότητα ευχαρίστησε τους πολίτες που τον τιμούν από το 2004, που πρωτοεξελέγη βουλευτής της ΝΔ στο Νομό Λάρισας, με την εμπιστοσύνη τους σχολίασε: «Οι πολίτες που μας ακούνε να μην μένουν σε αυτά που διαδίδονται ότι “ο Μάξιμος είναι σίγουρος και είναι πρώτος”. Αν δεν βάλουν σταυρό κανένας δεν είναι σίγουρος και πρώτος.

Εγώ απευθύνομαι στους πολίτες που με τιμούν χρόνια με την εμπιστοσύνη τους για να τους ευχαριστήσω, πιστεύοντας ότι κι εγώ ανταποκρίνομαι επάξια στην τιμή που μου κάνουν και τους εκπροσωπώ με σοβαρότητα, με υπευθυνότητα και μαχητικότητα στην ελληνική βουλή. Και εάν πιστεύουν ότι επάξια ανταποκρίθηκα στο καθήκον που μου έχουν αναθέσει την προηγούμενη τετραετία, να ανανεώσουν αυτήν την εντολή και στην κάλπη της 21ης Μαΐου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ