ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έτοιμοι στον ΣΥΡΙΖΑ για εκλογικό θρίλερ: «Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα»

Έτοιμοι στον ΣΥΡΙΖΑ για εκλογικό θρίλερ: «Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα»
Ο Αλέξης Τσίπρας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΡΤΣΑΛΗΣ/CNN GREECE

Κανείς (και) στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία δεν είναι διατεθειμένος να ποντάρει ολόκληρη την περιουσία του σε εκλογική νίκη του κόμματος, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Ωστόσο, όπως σημειώνουν στην Κουμουνδούρου, το ίδιο ισχύει και στη ΝΔ, ενώ προσθέτουν με νόημα πως ακόμα και οι δημοσκόποι ετοιμάζονται για ένα πολύ πιθανό σενάριο θρίλερ και στο exit poll της Κυριακής.

Δεν αποδέχονται, πάντως, τον όρο «βουβές εκλογές», τουλάχιστον όχι για τη δική τους προεκλογική εκστρατεία, τόσο του Αλέξη Τσίπρα, όσο και των υποψήφιων βουλευτών του.

Σημειώνουν, μάλιστα, με νόημα πως αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το αρχικό πλάνο περί ομιλιών διά μικροφώνου, όταν διαπίστωσαν την κοσμοσυρροή στις συγκεντρώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανά τη χώρα.

Την ίδια ώρα, όμως, κανείς δεν βάζει το χέρι του στη φωτιά και για μαζική προσέλευση των περίπου 457.000 νέων ψηφοφόρων στις κάλπες, ούτε για το ότι οι εκατοντάδες χιλιάδες αναποφάσιστοι θα επιλέξουν τελικώς το ΣΥΡΙΖΑ, είτε με ζέση είτε ως το έλασσον κακό.

Θεωρούν προβληματικό, άλλωστε, πως περίπου 250.000 εποχικοί εργαζόμενοι δεν θα μπορέσουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Πέρα, εξάλλου, από τις νέες και τους νέους, ιδιαίτερη βαρύτητα δίνουν στην ψήφο των γυναικών οι οποίες εμφανίζονται πιο αναποφάσιστες από τους άνδρες στις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο αποφασίστηκε και η τελευταία προεκλογική συνέντευξη του κ. Τσίπρα να δοθεί σε μια πιο χαλαρή τηλεοπτική εκπομπή όπου έμφαση δόθηκε σε δικαιωματικά και γονεϊκά ζητήματα.

Στην προσπάθεια πειθούς των αναποφάσιστων, πάντως, δεν βοήθησε η πρόσφατη τοποθέτηση του Γιώργου Κατρούγκαλου, η οποία μέσα σε λίγα λεπτά παραλίγο (θα φανεί από το αποτέλεσμα) να γκρεμίσει μια προσπάθεια τεσσάρων χρόνων επαναπροσέγγισης με τη μεσαία τάξη.

Και όσο κι αν η άμεση αντίδραση Τσίπρα περιόρισε τη ζημιά, όπως τουλάχιστον διατείνονται στην Κουμουνδούρου, παραδέχονται ωστόσο ότι σε μια τόσο σφιχτή εκλογική μάχη, όπως προοιωνίζεται, η οποία μπορεί να κριθεί από μερικές χιλιάδες ψήφους κάθε λάθος μπορεί να στοιχίσει.

Ο κ. Τσίπρας, εξάλλου, την Κυριακή στις 09:30 θα μεταβεί για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο 14ο Εκλογικό Διαμέρισμα, 27o & 30ό Δημοτικά Σχολεία Αθηνών, Χιλιανδαρίου 2-4 στην Κυψέλη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ