ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Με 6,7 μονάδες προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Με 6,7 μονάδες προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ
Ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ IN TIME / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στις 6,7 ποσοστιαίες μονάδες αναδεικνύει τη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, η τελευταία δημοσκόπηση της Metron Analysis, που διεξήχθη για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

Συγκεκριμένα, ως προς την πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 31,2%, με τον ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ να ακολουθεί με ποσοστό 24,5%.

Στη συνέχεια, το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ συγκεντρώνει ποσοστό 9,3%, το ΚΚΕ 6,2%, η Ελληνική Λύση 4%, το ΜέΡΑ 25 ανέρχεται στο 3,4%.

Ακολουθεί η Πλεύση Ελευθερίας με ποσοστό 1,5% και το κόμμα Νίκη που καταλαμβάνει ποσοστό 1,2%.

Τα υπόλοιπα κόμματα παραμένουν σταθερά στο 5,9%, τα άκυρα - λευκά στο 1,1%, ενώ ποσοστό 3,9% δηλώνει ότι θα απέχει. Η αδιευκρίνιστη ψήφος κυμαίνεται στο 7,8%.

Εκτίμηση ψήφου

Η Metron Analysis δίνει και μια εκτίμηση ψήφου βάζοντας το χαμηλότερο και το υψηλότερο ποσοστό που μπορούν να λάβουν τα κόμματα.

Για τη Νέα Δημοκρατία το κάτω όριο είναι το 34% και το πάνω το 39% που αν καταφέρει να φτάσει θα είναι κοντά στο ποσοστό του 2019. Οι έδρες που μπορεί να λάβει η ΝΔ είναι 120.

Ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει ποσοστό από 26,5% έως 30,5% και 94 έδρες. Παρατηρούμε ότι στην εκτίμηση ψήφου η διαφορά στο κάτω όριο είναι 7,5 μονάδες και στο πάνω όριο στις 8,5 μονάδες.

Αξιολόγηση

Το μεγάλο πρόβλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ παραμένει η αρνητική αξιολόγηση από τους πολίτες η οποία φτάνει στο 74% ενώ η θετική είναι μόλις στο 19% και μάλιστα υποχωρεί 2 μονάδες σε μία εβδομάδα.

Στο 57% είναι η αρνητική αξιολόγηση για τη Νέα Δημοκρατία ενώ η θετική υποχώρησε κατά 3 μονάδες φτάνοντας το 35%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ