ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Double score ΝΔ με πάνω από 20 μονάδες διαφορά – Δύσκολες ώρες στον ΣΥΡΙΖΑ

Double score ΝΔ με πάνω από 20 μονάδες διαφορά – Δύσκολες ώρες στον ΣΥΡΙΖΑ
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΣ / INTIME NEWS

Πολιτικές εξελίξεις αναμένεται να πυροδοτήσει η συντριπτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας και η βαριά ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές.

Στο 75,51% της ενσωμάτωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων, η διαφορά ξεπερνούσε τις 20 μονάδες με τη ΝΔ να συγκεντρώνει 40,81% και τον ΣΥΡΙΖΑ 20,07.

Η σαρωτική νίκη της «γαλάζιας» παράταξης, εξέπληξε ακόμα και τα στελέχη της Πειραιώς, που πλέον αναπροσαρμόζουν τη στρατηγική τους.

Πηγές της ΝΔ αναφέρουν πως τα εκλογικά τους ποσοστά αποτελούν μια η «ισχυρή εντολή αυτοδυναμίας» και συνεπώς «αποκλείουν τα σενάρια συνεργασίας».

Το πιο πιθανό σενάριο είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον αέρα του νικητή, να παραδώσει αμέσως τη διερευνητική εντολή προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για να στηθούν νέες κάλπες, πιθανότατα στις 25 Ιουνίου. Στόχος του στις δεύτερες εκλογές, να αναδειχθεί αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ.

Βαρύ το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ

Στον ΣΥΡΙΖΑ το κλίμα είναι ιδιαίτερα βαρύ καθώς κανείς δεν περίμενε τόσο μεγάλη ήττα του κόμματος.

Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας είχε πει πριν από λίγες ημέρες πως αν χάσει ένας πολιτικός με έξι μονάδες προφανώς θα έχει κυρώσεις.

Η διαφορά είναι τελικά πολύ πιο πάνω, στις 20 μονάδες και όσοι γνωρίζουν καλά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ αναμένουν ειδήσεις από τις δηλώσεις που θα κάνει τις επόμενες ώρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ