ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: Στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εκλογές 2023: Στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την Προέδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας μεταβαίνει αυτή την ώρα ο  Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να παραλάβει από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας την πρώτη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τους πολιτικούς αρχηγούς, ακολουθώντας όπως τόνισε και χθες τη θεσμική διαδικασία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για την πρόθεσή του να μην αξιοποιήσει την εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας καθώς η ΝΔ έλαβε από τους πολίτες μήνυμα για να διεκδικήσει μια αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραδώσει πολύ σύντομα την εντολή προκειμένου να επισπευθούν οι διαδικασίες για τις δεύτερες εκλογές ώστε να πραγματοποιηθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, πιθανά και στις 25 Ιουνίου.

Η διερευνητική εντολή αφότου επιστρέψει στα χέρια της κας Σακελλαροπούλου, εντός τριών ημερών, θα παραδοθεί στον αρχηγό του δεύτερου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος και εάν δεν τελεσφορήσει και αυτή, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δώσει τη διερευνητική εντολή στον αρχηγό του τρίτου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος.

Νωρίτερα τον πίνακα με τα επίσημα εκλογικά αποτελέσματα της 21ης Μαΐου, επέδωσε στον Πρόεδρο της Βουλής, Κων. Τασούλα, η υπηρεσιακή υπουργός Εσωτερικών, Καλλιόπη Σπανού. Ακολούθησε συνάντηση του κ. Τασούλα με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στην οποία παρέδωσει με τη σειρά του τα αποτελέσματα των εκλογών της 21η Μαϊου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ