ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκέρτσος: Ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται σαν εμπειρογνώμονας - ανακριτής

Σκέρτσος: Ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται σαν εμπειρογνώμονας - ανακριτής
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Απάντηση τόσο στον Αλέξη Τσίπρα και στην κριτική που άσκησε από την Καλαμάτα για τους χειρισμούς στο ναυάγιο στην Πύλο, όσο και σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Άκης Σκέρτσος.

«Ενώ βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη η επιχείρηση έρευνας-διάσωσης των ναυαγών από το λιμενικό σώμα και ενώ η χώρα μας διαχειρίζεται με ευθύνη και ευαισθησία τη μεγάλη ανθρωπιστική τραγωδία που συνέβη σε διεθνή ύδατα, ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται σαν «εμπειρογνώμονας-ανακριτής» ναυτικών δυστυχημάτων και «έτοιμος να δώσει απαντήσεις» για θέματα που δεν γνωρίζει ανέφερε ο κ. Σκέρτσος.

«Είναι προφανές από τις δημόσιες δηλώσεις του σήμερα ότι η μόνη του έγνοια, όπως και κάποιων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, είναι να ρίξουν ευθύνες που δεν αναλογούν στο λιμενικό σώμα μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν μικροκομματικές προεκλογικές σκοπιμότητες. Χωρίς να λένε κουβέντα για τις εγκληματικές ευθύνες των απάνθρωπων κυκλωμάτων των λαθροδιακινητών. Θλιβερό. Σεβόμαστε το πένθος που έχει κηρυχθεί και τον αφήνουμε στην κρίση των πολιτών» κατέληξε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Οι δηλώσεις Τσίπρα

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας από την Καλαμάτα τόνισε ότι απαιτούνται απαντήσεις για την τραγωδία, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά:

«Υπάρχουν πολύ μεγάλες ευθύνες πολιτικές. Η μεταναστευτική πολιτική που ακολουθεί η Ευρώπη εδώ και χρόνια. Μια μεταναστευτική πολιτική που μετατρέπει τη Μεσόγειο, τις θάλασσές μας, σε υδάτινους τάφους. Θεωρώ ότι ήρθε η ώρα να μιλήσουμε την γλώσσα της αλήθειας, διότι αυτή η πολιτική πρέπει να αλλάξει», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός.

«Δεν θέλω να επιρρίψω καμιά ευθύνη στους άντρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος, θέλω να το ξεκαθαρίσω αυτό. Ίσα ίσα είναι αυτοί που έσωσαν ανθρώπους, που έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες, είναι εδώ νύχτα ημέρα. Θέλω, όμως, να θέσω καίρια ερωτήματα για το ποια είναι τα πρωτόκολλα, ποια πολιτική ακολουθείται και είναι ερωτήματα νομίζω που δεν οφείλουμε να τα απαντήσουμε απέναντι στα κόμματα, στις πολιτικές δυνάμεις, αλλά απέναντι στον πολιτισμό μας και στον ανθρωπισμό μας. Γιατί αν δεν τα απαντήσουμε αυτά τα ερωτήματα καίρια, θα κάνουμε ένα τριήμερο πένθος, αλλά απλώς θα προετοιμάζουν την επόμενη τραγωδία».

Το tweet Παπαδημούλη

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, με tweet του, επέρριψε ευθύνες στην Ελλάδα για το ναυάγιο στην Πύλο.

Ο αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, μαζί με ομάδα ευρωβουλευτών της αριστεράς, των πρασίνων και των σοσιαλιστών, μεταξύ των οποίων οι Κώστας Αρβανίτης και Έλενα Κουντουρά, φωτογραφήθηκε κρατώντας αφίσες με το μήνυμα «όχι άλλοι θάνατοι. Οι ζωές των προσφύγων έχουν αξία».

Έντεκα λεπτά αργότερα, πάντως, ο Δημήτρης Παπαδημούλης αναδιατύπωσε το tweet του και έγραψε για το πολύνεκρο ναυάγιο ότι «εκθέτει όσους είχαν ευθύνη & δυνατότητα για τη διάσωσή τους».

Το tweet του ευρωβουλευτή που προκάλεσε αντιδράσεις:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ