ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: «Λανθασμένη η απόφαση Κατραντζή να παραιτηθεί»

Τσίπρας: «Λανθασμένη η απόφαση Κατραντζή να παραιτηθεί»
ΙΝΤΙΜΕ / ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Στο μείζον ζήτημα της Ροδόπης αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας πως ο κ. Μητσοτάκης προσπάθησε να τον παγιδεύσει με το σημείωμα της ΕΥΠ, ενώ όσον αφορά το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, σημείωσε πως «προκύπτουν αντιφάσεις από τις απαντήσεις που έχουν δοθεί». 

Αναφορικά με την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να αποσύρει τον Μουσταφά Κατραντζή από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι είναι εσφαλμένος, καθώς δεν πρέπει να γίνει στοχοποίηση της μειονότητας.

«Ο Μητσοτάκης είχε ένα χαρτί στα χέρια του που αναφερόταν και στον δικό του υποψήφιο, για να το διαρρεύσει αποσπασματικά στον Τύπο και να κουνάει το δάχτυλο στον ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι πρέπει να σταματήσει η εργαλειοποίηση της ΕΥΠ.

Παράλληλα, όσον αφορά τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος τόνισε ότι «ουδέποτε έχουν μιλήσει για τουρκική μειονότητα». «Μια φορά υποψήφιος της Ξάνθης υπέπεσε σε ατόπημα, του έγινε επίπληξη και ουδέποτε ξανάγινε», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Επιπλέον, κατά τη συνέντευξή του στο Mega, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμισε ότι ο Ταγίπ Ερντογάν τρίβει τα χέρια του μετά τον ντόρο που έγινε για τη μουσουλμανική μειονότητα.

«Εμείς δεν θα αφήναμε ανθρώπους να πνιγούν»

Ερωτηθείς για το ναυάγιο στην Πύλο, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι νιώθει υποχρέωση να θέσει ερωτήματα για τις αντιφάσεις και για τυχόν ευθύνες που υπάρχουν για την τραγωδία, οι οποίες εάν υπάρχουν βαραίνουν την ηγεσία που έδινε τις εντολές.

«Προτεραιότητα κάθε αρχής πρέπει να είναι να σωθούν οι άνθρωποι στα σαπιοκάραβα», τόνισε ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας πως «δεν είμαι σίγουρος ότι το Λιμενικό έχει εντολή να σώζει όσους κινδυνεύουν».

«Η Ελλάδα επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν συνώνυμο της ανθρωπιάς, μας έδινε συγχαρητήρια ο πάπας Φραγκίσκος αν θυμάστε», σχολίασε για το ίδιο θέμα ο Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας πως «εμείς δεν θα αφήναμε ανθρώπους να πνιγούν».

Δείτε live:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ