ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση: Ακολουθούν οι τελετές παράδοσης - παραλαβής στα υπουργεία

Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση: Ακολουθούν οι τελετές παράδοσης - παραλαβής στα υπουργεία
EUROKINISSI

Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ορκίστηκαν οι νέοι υπουργοί της κυβέρνησης. 

Όλοι οι νέοι υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί ορκίστηκαν με θρησκευτικό όρκο, πλην του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Πάνου Τσακλόγλου που ορκίστηκε με πολιτικό όρκο.

Ακολούθησε η διαδικασία της υπογραφής του Πρωτοκόλλου Ορκωμοσίας των υπουργών, αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών. Πρώτος υπέγραψε ο πρωθυπουργός και ακολούθως ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Αμέσως μετά οι νέοι υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί θα κατευθυνθούν στα υπουργεία που αναλαμβάνουν, για τις τελετές παράδοσης – παραλαβής.

Νωρίτερα, σε σύντομες τοποθετήσεις κατά την άφιξή τους οι περισσότεροι, εμφανώς συγκινημένοι, δήλωσαν «έτοιμοι να αναλάβουν καθήκοντα με βάση και τις οδηγίες που έχουν δοθεί από τον πρωθυπουργό». «Σκληρή δουλειά, εγρήγορση, αποτελεσματικότητα» το τρίπτυχο στο οποίο εστίασαν. Οι περισσότεροι από τους υπουργούς προσήλθαν συνοδευόμενοι από τις οικογένειές τους.

Παρακολουθείστε ζωντανά την ορκωμοσία

Η πρώτη συνεδρίαση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου στο Μαξίμου, είναι προγραμματισμένη για αύριο Τετάρτη.

Οι υπουργοί, στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου την Τετάρτη, θα παραλάβουν φακέλους με τις προτεραιότητες, οι οποίες περιλαμβάνονται στο προεκλογικό πρόγραμμα και θα υλοποιηθούν στη διάρκεια της 4ετίας

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξαν αλλαγές αλλά και μετακινήσεις προσώπων σε όλα τα υπουργεία, ενώ το νέο υπουργικό συμβούλιο περιλαμβάνει 15 γυναίκες και 46 άνδρες, καθώς και αρκετά εξωκοινοβουλευτικά στελέχη

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε το νέο κυβερνητικό σχήμα ως «κυβέρνηση σκληρής δουλειάς» προκειμένου να γίνουν πράξη όλες οι μεταρρυθμίσεις που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος».

Μάλιστα από το Μαξίμου ξεκαθαρίζουν πως βασικός γνώμονας για το σχεδιασμό του νέου κυβερνητικού σχήματος ήταν η δυνατότητα να ανταπεξέλθει στις αυξημένες προκλήσεις και όχι να τηρηθούν οι ισορροπίες.

Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ