ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σβίγκου: Με κεντρικά στελέχη στις αυτοδιοικητικές - Σπίρτζης: Να εμπλακούν και οι υποψήφιοι πρόεδροι

Σβίγκου: Με κεντρικά στελέχη στις αυτοδιοικητικές - Σπίρτζης: Να εμπλακούν και οι υποψήφιοι πρόεδροι
Η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία

Στην εισηγητική της ομιλία στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία η Ράνια Σβίγκου υποστήριξε πως προκρίθηκε η επιλογή η εκλογή προέδρου να γίνει άμεσα, στις αρχές Σεπτεμβρίου ώστε να είναι έτοιμο, υπό τη νέα ηγεσία, να δώσει τις επόμενες κρίσιμες μάχες και το έκτακτο συνέδριο να γίνει μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

"Φοβάμαι πως μια μακρά διαδικασία για την εκλογή προέδρου εγκυμονεί κινδύνους για την αποτελεσματικότητά μας την επόμενη χρονική περίοδο, για την ικανότητά μας να ανταποκριθούμε στο ρόλο μας ως αξιωματική αντιπολίτευση που είναι και το κύριο ζητούμενο. Θέλουμε η διαδικασία αυτή να είναι ένα μεγάλο πολιτικό γεγονός", υπογράμμισε η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Όσον αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, η κυρία Σβίγκου πως πρέπει να εξεταστεί, ιδίως σε επίπεδο περιφερειών, και η διαθεσιμότητα κεντρικών στελεχών: "Δεν μπορούμε να πάμε με υποψηφιότητες χαμηλών πτήσεων σε μεγάλους δήμους ή περιφέρειες. Τα στελέχη πρώτης γραμμής πρέπει να μπουν στην πρώτη γραμμή της μάχης. Δεν έχουμε κανένα περιθώριο, καμία πολυτέλεια να μην δώσουμε αυτή τη μάχη με τους καλύτερους δυνατούς όρους".

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε κι ο εισηγητής για την τοπική αυτοδιοίκηση, Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος πρότεινε και την εμπλοκή των υποψήφιων προέδρων ώστε να έχουν λόγο στις τελικές αποφάσεις.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Βασιλειάδης σημείωσε πως καταλαβαίνει απολύτως τις "εύλογες" ανησυχίες, αλλά πρόκειται για μια διαδικασία την οποία επιβάλλουν οι έκτακτες συνθήκες της επόμενης χρονικής περιόδου.

Από την άλλη, όμως, ο αναπληρωτής γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ υποστήριξε πως στόχος όλων είναι κι οφείλει να είναι ένας: πώς θα διαφυλάξουν την ενότητα του κόμματος: "Πώς θα διαφυλάξουμε τη δυναμική του κόμματος, πώς θα μπορέσουμε να είμαστε παρόντες από την πρώτη ημέρα αυτού του φθινοπώρου μέσα στη Βουλή, μέσα στα κινήματα, μέσα στην κοινωνία για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα της κοινωνικής πλειοψηφίας, να προστατεύσουμε τα δικαιώματα του ελληνικού λαού, να διασφαλίσουμε και να δώσουμε τη μάχη δυναμικά κι όλοι μαζί για τη μεγάλη κοινωνική και πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη αυτός ο τόπος".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ