ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Παραίτηση Σπίρτζη από την Πολιτική Γραμματεία αν δεν μετατεθούν οι εσωκομματικές εκλογές

ΣΥΡΙΖΑ: Παραίτηση Σπίρτζη από την Πολιτική Γραμματεία αν δεν μετατεθούν οι εσωκομματικές εκλογές
Ο πρώην υπουργός, Χρήστος Σπίρτζης ΙΝΤΙΜΕ / ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Την πρόθεσή του να παραιτηθεί, όπως το είχε προαναγγείλει άλλωστε, από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία ανακοίνωσε ο Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή.

Η παραίτηση θα ισχύσει στην περίπτωση που δεν γίνει αποδεκτή η εναλλακτική πρόταση που καταθέτει για μετάθεση της ημερομηνίας διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών το Νοέμβριο, μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, την εναλλακτική πρόταση θα στηρίξουν τόσο ο Διονύσης Τεμπονέρας όσο κι ο Παύλος Πολάκης.

Ο κ. Σπίρτζης τόνισε, ανάμεσα σε άλλα, πως θα έπρεπε να παραιτηθούν κι όλοι όσοι αισθάνονται συνευθύνη για το εκλογικό αποτέλεσμα.

"Οι διαδικασίες του διαρκούς συνεδρίου, στις 26 Αυγούστου και η εκλογή σε λίγες ημέρες προέδρου, απευθύνεται στο εναπομείναν εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, όχι στην κοινωνία, όχι στα 170.000 μέλη. Και θα είναι η πρώτη ήττα μας. Όποιος μετείχε σε κορυφαίο όργανο, ακόμη κι αν δεν αισθάνεται ότι έχει συμβάλει στην ήττα, ακόμη και αν οι περισσότεροι, ποτέ δεν ερωτήθηκαν ή δεν συμμετείχαν σε κρίσιμες αποφάσεις των πραγματικών οργάνων οφείλει να παραιτηθεί, για λόγους ευθιξίας, μετά από το αποτέλεσμα που είχαμε. Για το λόγο αυτό όπως ήδη έχω δηλώσει δημόσια παραιτούμαι από την ΠΓ, στο όργανο που μας εξέλεξε. Την ΚΕ. Προτείνω την διεξαγωγή διαρκούς συνεδρίου, μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, με προσυνεδριακές διαδικασίες συζήτησης την ανάλυση των αιτιών της στρατηγικής ήττας του προοδευτικού κόσμου, των πολιτικών προτάσεων των υποψηφίων προέδρων αλλά και κάθε συντρόφου ή συντρόφισσας, την πιθανή αλλαγή καταστατικών προβλέψεων, όπως της ταυτότητας του κόμματός μας, την σύνταξη ενός ελπιδοφόρου οραματικού σχεδίου προοδευτικής διακυβέρνησης, με ξεκάθαρες προτάσεις και στη συνέχεια εκλογή προέδρου. Εφόσον εγκριθεί η πρότασή μου προτείνω την άμεση εκλογή νέων οργάνων από την ΚΕ".

Υπενθυμίζουμε πως ο πρώην υπουργός είχε μιλήσει για πρώτη φορά για παραίτησή του δύο εβδομάδες νωρίτερα, κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Ο κ. Σπίρτζης είπε, επίσης, πως χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να γίνουν γνωστές οι πλατφόρμες των υποψήφιων προέδρων και δεν αρκούν οι τοποθετήσεις στους στα κομματικά όργανα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ