ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα Γεωργιάδη στις επιχειρήσεις να τηρούν την εγκύκλιο για τον καύσωνα

Μήνυμα Γεωργιάδη στις επιχειρήσεις να τηρούν την εγκύκλιο για τον καύσωνα
INTIME

Αυστηρό μήνυμα στις επιχειρήσεις να τηρήσουν την εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας με όλα τα έκτακτα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από τον καύσωνα, απηύθυνε ο Άδωνις Γεωργιάδης, προειδοποιώντας ότι τυχόν παραβίασή της θα σημάνει και επιβολή προστίμων.

«Είναι εξαιρετικά επικίνδυνη η εργασία, δεν το κάνουμε για πολιτικούς λόγους. Δεν γίνεται ντάλα μεσημέρι να κάνεις εξωτερικές εργασίες», είπε ο υπουργός Εργασίας απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Αθηνάς Λινού και πρόσθεσε:

«Παρακαλώ τις επιχειρήσεις να τηρήσουν την εγκύκλιο που βγάλαμε, ειδάλλως αν υπάρξει παράβαση να γίνει καταγγελία και η επιθεώρηση θα πάει επί τόπου την ίδια μέρα για να επιβάλλει πρόστιμα». Θύμισε τα μέτρα που ελήφθησαν, λέγοντας πως προστέθηκε η υποχρεωτική παύση εργασίας το μεσημέρι, ότι απαγορεύεται πάσα εργασία στις περιοχές με «μαύρο», ενώ απαγορεύεται το ντελίβερι το μεσημέρι.

Ο κ. Γεωργιάδης έκανε γνωστό πως μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει ενημερωθεί από την Επιθεώρηση Εργασίας για παραβίαση της εγκυκλίου. «Το πρόστιμο είναι 2.000 ευρώ ανά εργαζόμενο. Δεν έχει υπάρξει μέχρι αυτή την ώρα, κάποιο πρόστιμο. Σιγά -σιγά και οι επιχειρήσεις προσαρμόζονται.

Δεν θέλω να βάζω πρόστιμα, με ενδιαφέρει η ασφάλεια των εργαζομένων», είπε για να προσθέσει πως σε θέμα ΕΕ δεν έχει αφομοιωθεί κλιματική αλλαγή στην ευρωπαϊκή νομοθεσία. «Θα είναι δυσκολότερα τα χρόνια που θα έρθουν, πρέπει να ληφθούν μέριμνες», κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ