ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στίγκας: Δεν υπήρξα ποτέ ούτε μπροστινός ούτε εντολοδόχος – Τους Σπαρτιάτες τους διοικώ εγώ

Στίγκας: Δεν υπήρξα ποτέ ούτε μπροστινός ούτε εντολοδόχος – Τους Σπαρτιάτες τους διοικώ εγώ
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME - Φωτογραφία αρχείου

Για «δυσάρεστα γεγονότα» στην κοινοβουλευτική ομάδα των Σπαρτιατών έκανε λόγο ο επικεφαλής του κόμματος Βασίλης Στίγκας, ο οποίος σε δήλωσή του παίρνει αποστάσεις από τον Ηλία Κασιδιάρη και αναφέρει πως ποτέ στη ζωή του δεν υπήρξε «ούτε μπροστινός, ούτε εντολοδόχος».

«Όπως έχω δηλώσει κατ’ επανάληψή το να σε στηρίξει ένας άνθρωπος και να πεις ένα ευχαριστώ από ευγνωμοσύνη δε σημαίνει τίποτα. Εκείνο που έχω να δηλώσω και το ’χω ξαναπεί βεβαίως είναι ότι ποτέ στη ζωή μου δεν υπήρξα ούτε μπροστινός ούτε εντολοδόχος. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Το κόμμα Σπαρτιάτες το διοικώ εγώ» δήλωσε ο Βασίλης Στίγκας, μετά από την αναμπουμπούλα που επικράτησε στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα την Πέμπτη και υποστηρίζοντας παράλληλα «τους Σπαρτιάτες του διοικώ εγώ».

Κατά τη διάρκεια της ίδιας δήλωσης, ο Βασίλης Στίγκας δήλωσε πως στόχος του είναι να προσφέρει «ανδιοτελώς στην πατρίδα του και στον ελληνικό λαό» ενώ υπογράμμισε «όποιος θέλει να μείνει, ας μείνει. Και όποιος θέλει να φύγει ας φύγει. Εγώ και μόνος μου να μείνω θα κάνω αυτά που πρέπει να κάνω».

Ολόκληρη η δήλωσή του:

Μετά τα χθεσινά δυσάρεστα γεγονότα που συνέβησαν στην κοινοβουλευτική μας ομάδα πράγματα, τα οποία δεν άρεσαν σε κανέναν, αποφασίσαμε να γίνει σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας την επόμενη εβδομάδα και να λυθούν τα όποια προβλήματα έχουν δημιουργηθεί.


Νοιώθουμε και οφείλουμε ένα μεγάλο σεβασμό στους 241.000 ψηφοφόρους μας που μας ψήφισαν μας τίμησαν με την ψήφο τους και μας έβαλε στο ελληνικό κοινοβούλιο, επομένως δεν μπορούμε έτσι να τινάξουμε τα πάντα στον αέρα και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε και ότι πρέπει να σταθούμε όλοι μαζί ενωμένοι σαν γροθιά στις δύσκολες ώρες και στα μεγάλα προβλήματα που έρχονται για τη χώρα μας -Για τη σχέση με Κασιδιάρη.


Όπως έχω δηλώσει κατ’ επανάληψή το να σε στηρίξει ένας άνθρωπος και να πεις ένα ευχαριστώ από ευγνωμοσύνη δε σημαίνει τίποτα. Εκείνο που έχω να δηλώσω και το ’χω ξαναπεί βεβαίως είναι ότι ποτέ στη ζωή μου δεν υπήρξα ούτε μπροστινός ούτε εντολοδόχος.


Αυτό είναι ξεκάθαρο. Το κόμμα Σπαρτιάτες το διοικώ εγώ. Βεβαίως υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που μπορεί να ενδεχομένως να έχουν είτε συναισθηματικούς δεσμούς είτε να μη γνωρίζουν καλά την λειτουργία ενός κόμματος ή την λειτουργία μέσα στο κοινοβούλιο


Το πανό που σηκώσαμε μέσα στο ευρωκοινοβούλιο υποδηλώνει ότι ο κύριος Τσίπρας όντως ήταν, και είναι, και θα παραμείνει προδότης.


Αυτό δεν αναιρεί κάτι. Απλά να σας υπενθυμίσω ότι τον κύριο Φουντούλη που με κάλεσε στο ευρωκοινοβούλιο τον είχα γνωρίσει προσωπικά μέσα από τις εκπομπές που έκανα τον είχα καλεσμένο. Επομένως δε νομίζω να υπάρχει κάτι μεμπτό. Ο κύριος Λαγός με είχε φωνάξει ως παρουσιαστή σε κάποιες εκπομπές που έκανε άμισθος.


Έκανα 3-4 εκπομπές και έφυγα. Δε νομίζω να είναι κάτι μεμπτό και δεν θέλω να ξανάρθουμε πάλι στα ίδια και στα ίδια. Ουδέποτε υπήρξα στέλεχος ούτε της ΕΛΑΣΥΝ ούτε της χρυσής Αυγής Θα περιμένετε μέχρι την επόμενη εβδομάδα εγώ να ξέρετε ένα πράγμα ότι πάντοτε...


Να προσφέρω ανιδιοτελώς στην πατρίδα μου και στον ελληνικό λαό για μένα. Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Όποιος θέλει να μείνει, ας μείνει. Και όποιος θέλει να φύγει ας φύγει. Εγώ και μόνος μου να μείνω θα κάνω αυτά που πρέπει να κάνω -Υπήρξε επικοινωνία των βουλευτών με Κασιδιάρη Αυτό δεν το γνωρίζω, ειλικρινά δεν το γνωρίζω.


Εμένα δε μ’ έχει πάρει κανένας τηλέφωνο και δε συνομιλώ με κανέναν. Αυτό είναι κάτι δεδομένο για το Βασίλη το Στίγκα. Και σας είπα ότι εντολές δεν έχω πάρει ποτέ στη ζωή μου ούτε πρόκειται να πάρω από κανέναν. Ενεργώ αυτοβούλως και βεβαίως σε συνεννόηση με τους βουλευτές μου έχουνε γίνει κι άλλα πράγματα δηλαδή πράγματα που έχουμε συζητήσει νομοσχέδια ή οτιδήποτε άλλο και τόσο προσέχω να το πω έτσι ώστε να μην κάνουν κάποια λάθη.


Είναι καινούριοι κι αυτοί δεν έχουν πολιτική εμπειρία αλλά πάντοτε στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής ομάδας τίποτε άλλο εντάξει ευχαριστώ πολύ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ