ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Κεφαλογιάννη με τον πρέσβη της Κίνας για την ενίσχυση του τουρισμού

Συνάντηση Κεφαλογιάννη με τον πρέσβη της Κίνας για την ενίσχυση του τουρισμού
Η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη με τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα Σιάο Τζουντσένγκ Υπ. Τουρισμού

Με τον πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα Σιάο Τζουντσένγκ συναντήθηκε η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενίσχυση των κοινών διμερών δράσεων των δύο χωρών στον τομέα του τουρισμού.

Ειδικότερα, συζητήθηκε η υλοποίηση της συμφωνίας τουριστικής συνεργασίας για τη χρονική περίοδο 2022-2024 και η ενεργή συμμετοχή της ελληνικής πλευράς στην Πρωτοβουλία της Συνόδου Υψηλού Επιπέδου Κίνας-Χωρών Κεντρικής Ανατολικής Ευρώπης.

Διευκόλυνση έκδοσης βίζας

Ειδική αναφορά έγινε στην αναθέρμανση της τουριστικής κίνησης μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω πανδημίας καθώς και στο αίτημα του Κινέζου Πρέσβη για λήψη άμεσων μέτρων από την ελληνική πλευρά για την επίσπευση των προθεσμιών έκδοσης θεωρήσεων εισόδου (βίζα) προκειμένου να διευκολυνθεί η τουριστική ροή.

Διεθνής έκθεση και απευθείας πτήσεις

Στην συνάντηση αποφασίσθηκε η συμμετοχή της Ελλάδας στην επόμενη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Κίνας η λειτουργία της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Αθήνας-Πεκίνου και η δυνατότητα περαιτέρω επέκτασής της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ