ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκρέκας: «Στρατηγική προτεραιότητα η συνεργασία Ελλάδας - Κύπρου με αιχμή τις επενδύσεις»

Σκρέκας: «Στρατηγική προτεραιότητα η συνεργασία Ελλάδας - Κύπρου με αιχμή τις επενδύσεις»
Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου Αννίτα Δημητρίου ΙΝΤΙΜΕ / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Συνάντηση με την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου και πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου είχε σήμερα, Τετάρτη 2/8, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας.

Η κ. Δημητρίου ετάχθη υπέρ της ενδυνάμωσης και επέκτασης της διμερούς συνεργασίας, που, όπως σημείωσε, «μπορεί και θα έχει σημαντικά οφέλη και για τις δύο χώρες».

Από την πλευρά του, ο κ. Σκρέκας επαναβεβαίωσε τη βούληση της ελληνικής κυβέρνησης, όπως αποτυπώθηκε και στις δηλώσεις του πρωθυπουργού κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη μεγαλόνησο, για περαιτέρω ενίσχυση και εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα.

Ταυτόχρονα, εξήρε την ευγενική πρωτοβουλία, όπως τη χαρακτήρισε, της Κυπριακής Δημοκρατίας να αναλάβει το κόστος αναδάσωσης των πυρόπληκτων περιοχών στη Ρόδο.

Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε η ανταλλαγή καλών πρακτικών και η περαιτέρω προώθηση της συνεργασίας και των επενδύσεων σε βασικούς τομείς της οικονομίας, όπως η ενέργεια, ο τουρισμός και η βιομηχανία με έμφαση στα τρόφιμα και τα αγροτικά προϊόντα με στόχο το μέγιστο αναπτυξιακό αποτύπωμα προς όφελος των δύο λαών.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ, Τάσος Χατζηβασιλείου, ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Ευθύμιος Δίπλαρος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ, Νίκος Τορναρίτης και ο γραμματέας Διεθνών Σχέσεων ΔΗΣΥ, Γιώργος Χατζηγεωργίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ