ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιάννης Βρούτσης: «Είναι απογοητευτικό να βρισκόμαστε ξανά απέναντι σε ένα τόσο αποτρόπαιο γεγονός»

Γιάννης Βρούτσης: «Είναι απογοητευτικό να βρισκόμαστε ξανά απέναντι σε ένα τόσο αποτρόπαιο γεγονός»
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Συγκλονισμένος από τα γεγονότα της Νέας Φιλαδέλφειας και τον θανάσιμο τραυματισμό του 29χρονου Μιχάλη δηλώνει ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης

«Είμαστε συγκλονισμένοι από το αδιανόητο περιστατικό ωμής βίας, που στοίχισε τη ζωή του 29χρονου Μιχάλη, φιλάθλου της ΑΕΚ. Ενός νέου ανθρώπου που μαχαιρώθηκε θανάσιμα σε επιδρομή από «εισαγόμενους» και εγχώριους χούλιγκανς, οι οποίοι μπήκαν στην Ελλάδα και έφτασαν στη Νέα Φιλαδέλφεια μόνο για να σκοτώσουν.

Η αθλητική κοινότητα και σύσσωμη η ελληνική κοινωνία πενθεί και δικαίως απαιτεί να βρεθούν οι κατάλληλες λύσεις σ’ αυτό το πολυπαραγοντικό ζήτημα, που απασχολεί διεθνώς όλες τις χώρες.

Είναι απογοητευτικό και για εμάς τους πολιτικούς ότι, παρά το σύντομο χρονικό διάστημα από τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και ύστερα από σειρά εξαιρετικά αυστηρών μέτρων που έχουν θεσπιστεί, βρισκόμαστε ξανά απέναντι σε ένα τόσο αποτρόπαιο γεγονός.

Η Πολιτεία έχει την υποχρέωση να εγγυάται την προστασία και την τήρηση της έννομης τάξης. Οφείλουμε να βρούμε άμεσα τις κατάλληλες, σύγχρονες για την εποχή, απαντήσεις πάταξης των παραβατικών.

Σε στενή συνεργασία με τις ομάδες, καθώς δρουν υπό τον μανδύα της «αφοσίωσης» σ’αυτές. Και με αμείλικτο κυνήγι για την πρόληψη των επεισοδίων και παραδειγματικές τιμωρίες, όταν συμβαίνουν.

Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του Μιχάλη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ