ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Μόνο οι υποψήφιοι πρόεδροι θα μιλήσουν στο συνέδριο του Σαββάτου

ΣΥΡΙΖΑ: Μόνο οι υποψήφιοι πρόεδροι θα μιλήσουν στο συνέδριο του Σαββάτου
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Σε τεχνικά- διαδικαστικά ζητήματα του διαρκούς συνεδρίου του Σαββάτου περιορίστηκε η συζήτηση στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία που συνεδρίασε το απόγευμα της Τετάρτης.

Όπως πληροφορείται το CNN Greece, δεν τέθηκαν θέματα όπως η εκλογή προέδρου και από τους φίλους του κόμματος, τα οποία είχε θέσει στη δημόσια ατζέντα ο Νίκος Παππάς.

Η πρόταση της Π.Γ. είναι η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) να έχει πρόεδρο τον καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου, Γιάννη Δρόσο.

Η Κεντρική Επιτροπή θα συνεδριάσει μετά την ανάδειξη νέας ηγεσίας ώστε να οριστικοποιήσει τα βήματα για το έκτακτο συνέδριο του Νοεμβρίου.

Ενιαία πρόταση υποψηφιότητων

Ειδικότερα, το διαρκές συνέδριο θα διεξαχθεί το Σάββατο στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού (ώρα έναρξης 11.00 π.μ.) με μοναδικό θέμα την έγκριση των υποψηφιοτήτων για την προεδρία του κόμματος, οι οποίες μπορούν να κατατεθούν μέχρι και το έκτακτο συνέδριο.

Οι υποψηφιότητες θα εγκριθούν ως ενιαία πρόταση κι όχι καθεμία ξεχωριστά.

Το συνέδριο θα ξεκινήσει με εισήγηση της γραμματέως Ράνιας Σβίγκου, αφού ο απερχόμενος πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας έχει ενημερώσει πως δεν θα παραστεί σε αυτό.

Στη συνέχεια, το λόγο θα λάβουν οι πέντε υποψήφιοι (Έφη Αχτσιόγλου, Στέφανος Κασσελάκης, Νίκος Παππάς, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Στέφανος Τζουμάκας).

Κανείς άλλος σύνεδρος δεν θα λάβει το λόγο.

Για τον κ. Κασσελάκη ισχύει πως θα πρέπει να καταθέσει 30 υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής (η υποψηφιότητα των υπόλοιπων είχε εγκριθεί από τους 300 της Κεντρικής Επιτροπής στην τελευταία συνεδρίασή της.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί με υβριδικό τρόπο, με δυνατότητα φυσικής παρουσίας ή διαδικτυακής.

Επιβεβαιώθηκε, εξάλλου, ότι η εκλογή προέδρου θα διεξαχθεί στις 10 Σεπτεμβρίου κι εφόσον υπάρξει δεύτερος γύρος αυτός θα γίνει στις 16 Σεπτεμβρίου.

Δικαίωμα ψήφου έχουν τα μέλη του κόμματος κι όσοι γίνουν μέλη του κόμματος την ημέρα της πρώτης εκλογικής διαδικασίας (10 Σεπτεμβρίου), όπως έγινε και στις 15/5/2022.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ