ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: «Προαναγγελθείσα τραγωδία και έγκλημα στη Θεσσαλία, να δώσει άμεσα απαντήσεις η κυβέρνηση» 

ΣΥΡΙΖΑ: «Προαναγγελθείσα τραγωδία και έγκλημα στη Θεσσαλία, να δώσει άμεσα απαντήσεις η κυβέρνηση» 
Η γραμματέας της ΚΕ Ράνια Σβίγκου INTIME NEWS

Ευθύνες στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση της ΝΔ καταλόγισαν για τις φονικές πλημμύρες οι γραμματείς της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης, στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στο Βόλο, το Κιλελέρ και τη Λάρισα.

Στην δήλωσή της η γραμματέας της ΚΕ Ράνια Σβίγκου δήλωσε: «Πρόκειται για μια καταστροφή άνευ προηγουμένου, για μια εθνική τραγωδία, για την οποία υπεύθυνοι είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η κυβέρνηση της Ν.Δ., ο επί 12 χρόνια περιφερειάρχης. Γιατί είχαν όλες τις προειδοποιήσεις από τους επιστήμονες και δεν έκαναν τίποτα, γιατί η βοήθεια άργησε να έρθει. Γιατί δεν έκαναν όλα όσα έπρεπε να είχαν κάνει όλα τα προηγούμενα χρόνια. Να μην νομίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι θα κρυφτεί από τις ευθύνες του. Πρόκειται για μια προαναγγελθείσα τραγωδία. Πρόκειται για ένα έγκλημα. Ένοχος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής γραμματέας Γιώργος Βασιλειάδης ανέφερε: «Η κλιματική αλλαγή δεν μπορεί να είναι η μοναδική απάντηση της κυβέρνησης σε αυτή την ανείπωτη τραγωδία. Η ανυπαρξία του κράτους, η ανυπαρξία των υποδομών, τα μεγάλα ερωτηματικά πλανώνται πάνω από συνολικά τη Θεσσαλία. Τι έγινε από το 21 και μετά, τι έγιναν τα αντιπλημμυρικά; Γιατί απεντάχθηκαν έργα, γιατί στο Ταμείο Ανάκαμψης δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ για να μπορέσουμε να θωρακίσουμε τη χώρα και να κάνουμε την Ελλάδα ένα κανονικό ευρωπαϊκό κράτος; Αυτές είναι οι μεγάλες απαντήσεις που θέλει ο ελληνικός λαός.

Και η κυβέρνηση Μητσοτάκη η οποία είναι υπεύθυνη για κάθε τι που ζούμε αυτές τις δύσκολες μέρες για το λαό της Θεσσαλίας πρέπει να απαντήσει και να έχει την ευθιξία να αναλάβει τις ευθύνες της».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ