ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Τροχαίο το δυστύχημα στη Λιβύη - Δεν ενεπλάκη η ΕΥΠ στις έρευνες

Μαρινάκης: Τροχαίο το δυστύχημα στη Λιβύη - Δεν ενεπλάκη η ΕΥΠ στις έρευνες
The Libya Update

Τροχαίο δυστύχημα χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης το αυτοκινητιστικό στη Λιβύη από το οποίο έχασαν τη ζωή τους πέντε μέλη της Ελληνικής αποστολής βοήθειας, ενώ διέψευσε πληροφορίες περί εμπλοκής της ΕΥΠ στις έρευνες.

«Επιβεβαιώθηκαν οι αρχικές πληροφορίες ότι επρόκειτο για τροχαίο δυστύχημα και όχι για κάτι διαφορετικό. Δεν ισχύει η πληροφορία ότι μετέβη κλιμάκιο της ΕΥΠ στη Λιβύη για περαιτέρω ελέγχους. Για ακόμη μια φορά, τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους συγγενείς των νεκρών», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Παράλληλα ο κ. Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ανέφερε πως δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο απομάκρυνσης του Νίκου Δένδια ούτε ανασχηματισμού, ενώ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των νεκρών στο τροχαίο της ελληνικής αποστολής στην Λιβύη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κανένα θέμα μη εμπιστοσύνης στον Αρχηγό του ΓΕΕΘΑ και στις Ένοπλες Δυνάμεις, αναφορικά με το έλλειμμα ενημέρωσης για το περιστατικό τις πρώτες ώρες από το ΓΕΕΘΑ.

Όπως είπε αυτή την ενημέρωση είχε αρχικά, για ελαφρούς τραυματισμούς δηλαδή, και αυτή έδωσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε σε fake news τα οποία ακούγονται από την αντιπολίτευση σχετικά με τη διαχείριση περιστατικών από τον κρατικό μηχανισμό, ωστόσο δεν ανέφερε κάτι συγκεκριμένο γιατί είπε πως αν το έκανε, όλη μέρα θα αναφερόταν σε fake news.

Σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας της ελληνικής αποστολής στην Λιβύη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως είναι ένα τραγικό αυτοκινητιστικό δυστύχημα και κάποιοι προσπαθούν να αναπαράξουν αναληθή στοιχεία.

Σχετικά με τη σύλληψη των 2 Τούρκων για κατασκοπεία στον Πόρο, είπε πως τα στοιχεία δείχνουν πως δεν πρόκειται για κάποια σοβαρή επίθεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ