ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μύλος» στο ΣΥΡΙΖΑ: Όλοι εναντίον όλων - Οι αλληλοκατηγορίες των δύο στρατοπέδων

«Μύλος» στο ΣΥΡΙΖΑ: Όλοι εναντίον όλων - Οι αλληλοκατηγορίες των δύο στρατοπέδων
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Ο χαρακτηρισμός «καζάνι που βράζει» μπορεί να θεωρηθεί ευφημισμός για τα όσα συμβαίνουν στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία τις τελευταίες ώρες, με την κλιμάκωση των επιθέσεων ένθεν κακείθεν να λογίζονται δεδομένες.

Προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις μετά τα πυρά που δέχθηκε από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτησή του δηλωσε ότι «πιστεύει απόλυτα την Έφη Αχσιόγλου» για τα περί SMS που «έδιωξε» τον Αλέξη Τσίπρα.

«Στον ΣΥΡΙΖΑ έχω συναγωνιστές, όχι αντιπάλους. Η Έφη Αχτσιόγλου μίλησε για ένα ψεύτικο sms που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και για αήθεις διαστρεβλώσεις. Έστειλε εξώδικο. Την πιστεύω απόλυτα», έγραψε και πρόσθεσε ότι τιμά και σέβεται τη συνυποψήφιά του.

Όσον αφορά τη «γραμμή» που έχει χαράξει μέχρι τις εκλογές της Κυριακής, ο κ. Κασσελάκης φαίνεται πως θα επιμείνει πως τον πολεμά όλο το σύστημα και πως δεν είναι δείγμα πολιτικού πολιτισμού να κατηγορείται από την ανθυποψήφιά του για «θολά νερά» ή να στοχοποιούνται οι ψηφοφόροι.

«Πρέπει κάποιος να μην φοβάται να χάσει. Εγώ δεν φοβάμαι» είπε χαρακτηριστικά.

Με υποτίμησε ο Κασσελάκης γιατί είμαι γυναίκα

Την ίδια ώρα, η Έφη Αχτσιόγλου στη συνέντευξή της στο LIFO κατηγόρησε τον εσωκομματικό της αντίπαλο ότι την υποτίμησε γιατί την προσφώνησε στον ενικό. Όπως είπε χαρακτηριστικά «γιατί άραγε ο κ. Κασσελάκης προσφώνησε στην ίδια δήλωση τον Ευκλείδη Τσακαλώτο που είναι άνδρας με το ονοματεπώνυμό του; Θα του έλεγε, επιπλέον, να πάνε μαζί σε περιοδεία ή «έλα τώρα, τελείωνε» και μην προχωράς στον β’ γύρο; Και όχι, δεν μπαίνει καν θέμα οικειότητας, αφού, όπως σας είπα, ελάχιστα γνωριζόμαστε. Μου απευθύνθηκε με το υποτιμητικό αυτό «στυλάκι» ακριβώς επειδή είμαι γυναίκα, όμως εγώ είμαι από εκείνες τις γυναίκες που είναι αποφασισμένες να μην υποταχθούν στη “φυσική” τάση των πραγμάτων, καταλήγοντας διακοσμητικές σε ένα ανδροκρατούμενο σύμπαν».

Η Έφη Αχτσιόγλου είπε επίσης ότι δε βλέπει κανένα σαφές πρόγραμμα- μόνο συνθήματα, επιμένοντας η ίδια στη διεξαγωγή τηλεμαχίας.

«Ήταν συνεργάτης του Μητσοτάκη»

Σφοδρή επίθεση στον Στέφανο εξαπέλυσε ο Νίκος Φίλης αμφισβητώντας ευθέως την αξιοπιστία του υποψήφιου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγορώντας τον για «σιωπή» στις επιθέσεις τρολ του διαδικτύου στην Έφη Αχτσιόγλου.

«Ξέρετε που ήταν ο Κασσελάκης όταν ο Πολάκης και ο Ξανθός έδιναν την μάχη για τους ανασφάλιστους; Στη ΝΔ. Ψήφιζε Μητσοτάκη και ήταν συνεργάτης του Μητσοτάκη από το 2012 έως το 2015 που ήταν κυβέρνηση ο Μητσοτάκης και προσυπέγραφε συνεπώς τις μνημονιακές πολιτικές αυτές το έχει γράψει ο ίδιος και μετά υποστήριζε την υποψηφιότητα Μητσοτάκη για να γίνει αρχηγός της ΝΔ. Πως μπορεί να επικαλείται με αξιοπιστία στον απλό πολίτη και να του λέει ότι εγώ ήμουν ΣΥΡΙΖΑ; Δεν ήταν ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ΝΔ», διερωτήθηκε ο Νίκος Φίλης μιλώντας στο Kontra Channel.

Ο κ. Φίλης, μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ, έστρεψε τα βέλη του και κατά του Παύλου Πολάκη λέγοντας πως «όπως σωστά είπε και η Αχτσιόγλου χθες, όποιον μιλάει ελληνικά τον έχει βρίσει στην Ελλάδα και τον βρίζει ακόμα».

Πρόσθεσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ πως ορισμένες από τις φράσεις που ακούγονται είναι «υποκοσμιακές» και πως η πολιτική αντιπαράθεση πρέπει να γίνεται με κανόνες και όχι με τους όρους του διαδικτύου.

«Κάποιοι υπονόμευσαν τη συλλογική προσπάθεια»

Ο Γιάννης Ραγκούσης έβαλε στο «κάδρο» τον Γιώργο Κατρούγκαλο, τον Νίκο Φίλη και τον Παύλο Πολάκη για τις δηλώσεις που έκαναν πριν τις εθνικές εκλογές, λέγοντας πως αυτές υπονόμευσαν τη συλλογική προσπάθεια.

Σε ό,τι αφορά στη νίκη του Στέφανου Κασσελάκη είπε κατανοεί τους λόγους για τους οποίους το 46% του σώματος τον ψήφισε, λέγοντας στη συνέχεια πως η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι δεδομένη την επόμενη μέρα των εκλογών.

«Από την απόφαση της Κυριακής εξαρτάται το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ. Είμαι πολύ ανήσυχος. Όχι για τον κ. Κασσελάκη, αλλά για την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ και την απήχηση του κόμματος στην κοινωνία από τη Δευτέρα. Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη αυτό που πέτυχε ο κ. Κασσελάκης. Έχω φόβους για το μέλλον».

Καρτερός: «Θέλουν γιατρό, όχι τον Τσίπρα»

Ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρας, Θανάσης Καρτερός με άρθρο του στην «Αυγή» επιτίθεται κατά όσων καλούν ευθέως τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση για το αν είναι πίσω ή στηρίζει την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη έναντι της Έφης Αχτσιόγλου. Μιλά για επίδοξους σωτήρες του κόμματος που κατέχουν στασίδι στα ΜΜΕ και ψιθυρίζουν, φωνάζουν, ασχημονούν να πάρει ο Τσίπρας θέση.

«Θέση για ποιο πράγμα; Ότι δεν είναι η Έφη ελέφαντας και ο Στέφανος εξαποδώ; Σοβαρά τώρα; Εκείνοι που πιστεύουν ότι είναι, ότι στέλνουν σκαιά SMS ή συνεργάζονται με τη CIA θέλουν γιατρό, όχι τον Τσίπρα», αναφέρει ο Θανάσης Καρτερός, ενώ σε άλλο σημείο του άρθρου αναφέρει ότι «η στάση των επίδοξων σωτήρων του κόμματος, που κατέχουν στασίδι στα ΜΜΕ και πιστεύουν ότι με αυτά τα σκατά θα κάνουν εύφορο το χωράφι στο οποίο επενδύουν».

Στο άρθρο κάνει αναφορά στον Τύπο φωτογραφίζοντας την Εφημερίδα των Συντακτών μιλώντας για «σοβαρές εφημερίδες που μετρούν τα like και share για να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα».

Δεν παραιτούνται Έλενα Ακρίτα και Όθωνας Ηλιόπουλος

Απομακρύνεται την ίδια ώρα το ενδεχόμενο παραιτήσεων των βουλευτών επικρατείας από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να μπει στη Βουλή ο Στέφανος Κασσελάκης. Τόσο η Έλενα Ακρίτα όσο και ο Όθωνας Ηλιόπουλος απέρριψαν ένα τέτοιο σενάριο.

«Σαφώς και όχι» ήταν η απάντηση της Έλενας Ακρίτα όταν ρωτήθηκε αν θα παραιτούνταν από τη θέση της ως βουλευτή, στο πλαίσιο του σεναρίου που διακινείται για μαζικές παραιτήσεις έτσι ώστε -σε περίπτωση εκλογής του στη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ- να μπορέσει ο Στέφανος Κασσελάκης να μπει στη Βουλή.

«Θα τον διευκολύνατε;», ήταν η ερώτηση των δημοσιογράφων του Action 24 στην Έλενα Ακρίτα, με την βουλευτή να απαντά:

«Όπως ο Όθωνας έτσι και εγώ, είμαστε επιλογές προσωπικές του Αλέξη Τσιπρα. Όταν πέρυσι τον Μάιο μου ζήτησε ο πρόεδρος να έρθω εδώ, ήταν πολύ συγκεκριμένη η συμφωνία που κάναμε».

Η Έλενα Ακρίτα στο πλευρό του Στέφανου Κασσελάκη στον β' γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η Έλενα Ακρίτα όταν ξεκίνησε η εσωκομματική κούρσα διαδοχής στον ΣΥΡΙΖΑ η Ελενα Ακρίτα είχε με κείμενό της ταχθεί στο πλευρό της Εφης Αχτσιόγλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ