ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρή επίθεση Φίλη κατά Κασσελάκη: Χωρίς ουσία και με ύφος Τραμπ - Αιχμές και για Τσίπρα

Σφοδρή επίθεση Φίλη κατά Κασσελάκη: Χωρίς ουσία και με ύφος Τραμπ - Αιχμές και για Τσίπρα
Ο Νίκος Φίλης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Παιδείας ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επίθεση εξαπέλυσε ο Νίκος Φίλης στον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, αφήνοντας παράλληλα αιχμές και για τον Αλέξη Τσίπρα.

«Δεν είναι φαινόμενο ενός μήνα ο Στέφανος Κασσελάκης. Είναι το φαινόμενο της μεταπολιτικής, το θέαμα και όχι η ουσία, κάτι σαν Πέπε Γκρίλο στην Ιταλία ή ακόμη χειρότερα είδα τον λόγο, την εκφορά του λόγου του κ. Κασσελάκη και έχει ύφος Τραμπ, όχι ουσία, αλλά ύφος ίδιο με τον Τραμπ, ότι ''δεν με νοιάζει τι λένε οι άλλοι, είμαστε εγώ και ο λαός''», ανέφερε χαρακτηριστικά στον ANT1 ο Νίκος Φίλης.

«Ξεχνάει να μιλήσει για την Αριστερά και όταν το κάνει, το κάνει με το ζόρι»

Επιπλέον, συμπλήρωσε για τον Στέφανο Κασσελάκη: «είπε ότι θέλει να φτιάξει την δημοκρατική παράταξη. Το λένε όλοι αυτό. Ξεχνάει να μιλήσει για την Αριστερά και όταν το κάνει, το κάνει με το ζόρι. Αν από ένα κόμμα μιας ευρύχωρης Αριστεράς όπως ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ πάμε σε μια δημοκρατική παράταξη χωρίς όρια, αυτή είναι κακή πορεία για το κόμμα».

Για τις εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

Όσον αφορά τις εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Φίλης σχολίασε ότι «πήγαν 150.000 άνθρωποι να ψηφίσουν; Και; Αυτό δίνει νικηφόρα πορεία; Ο Παπανδρέου πήρε 1 εκατομμύριο ψήφους και μετά έχασε. Ο Αλέξης Τσίπρας το ίδιο, ψηφίστηκε από τα μέλη και μετά χάσαμε δύο φορές. Να σπάσει η αντίληψη ότι υπάρχει σωτήρας. Πουθενά δεν υπάρχει σωτήρας. Έγινε και με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν κοντά στον Τσίπρα, υπήρχε η αντίληψη ότι φθάνουμε σε Μεσσιανισμό».

«Είμαστε σε ένα κόμμα που την Κυριακή αυτήν, ηττήθηκε. Ποτέ δεν μιλήσαμε για τις πρώτες δύο ήττες. Η τρίτη ήττα είναι πιο επώδυνη, διότι ηττηθήκαμε από ανθρώπους, ένα μεγάλο μέρος των οποίων δεν έχει σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ηττήθηκε για τρίτη φορά, γιατί απεμπολεί την ιστορία του και την δύναμη του», προσέθεσε.

«Καθοριστική η συμβολή Τσίπρα στην πτώση του κόμματος»

Κατόπιν, ο Νίκος Φίλης άφησε αιχμές για τον Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας πως «το ότι δεν παρενέβη ο Τσίπρας να διαψεύσει τα ψέματα και τις συκοφαντίες περί υπονόμευσης του, με προβληματίζει».

Μάλιστα, σημείωσε πως «ευθυνόμαστε όλοι για την ήττα, ο καθένας στο μέτρο του. Καθοριστική ήταν η συμβολή Τσίπρα στην πτώση του κόμματος, όπως και στην άνοδό του, δεν παραγνωρίζω τίποτα. Υπήρξε επιλογή διάλυσης της ταυτότητας του κόμματος από τον Τσίπρα, επιλογή του Τσίπρα ήταν να υπάρξει αμφισβήτηση της εμπιστοσύνης από την κοινωνία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ