ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πικρία Θεοχαρόπουλου: Ενημερώθηκα από ιστοσελίδες πως δεν είμαι πια διευθυντής της ΚΟ

Πικρία Θεοχαρόπουλου: Ενημερώθηκα από ιστοσελίδες πως δεν είμαι πια διευθυντής της ΚΟ
Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS

Την πικρία του για τον άκομψο τρόπο με τον οποίο ενημερώθηκε για την απομάκρυνσή του από τη θέση του Διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζει με ανάρτησή του ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Αφήνει παράλληλα έμμεσες αιχμές για την απόφαση του νέου προέδρου Στέφανου Κασσελάκη να τοποθετήσει στη θέση του τον Γιώργο Τσίπρα, θυμίζοντας πως εκείνος εξελέγη και διορίστηκε Διευθυντής με θεσμικό τρόπο, από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Χθες, αργά το απόγευμα, ενημερώθηκα από ιστοσελίδες για την απόφαση του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη να ορίσει στην θέση μου νέο Διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, τον σύντροφο Γιώργο Τσίπρα. Επικοινωνήσαμε ήδη με τον Γιώργο Τσίπρα και του είπα ότι θα έχει όλη την ενημέρωση και ό,τι χρειαστεί από εμένα. Του εύχομαι δύναμη και επιτυχία στα νέα καθήκοντα», τονίζει ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Ολόκληρη η ανάρτηση

«Ήταν Ιούλιος του 2019 όταν εκλέχθηκα ομόφωνα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, μετά από πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο και ευχαριστώ για την τιμή και την εμπιστοσύνη του όλα αυτά τα χρόνια. Αυτή την περίοδο, μέχρι και τον Ιούλιο του 2023, ήταν 4 δύσκολα χρόνια με πολλή καθημερινή δουλειά απέναντι σε ένα δύσκολο περιβάλλον με κυριαρχία της ΝΔ στη Βουλή.

Στις 2 και στις 3 Ιουλίου του 2023 η Πολιτική Γραμματεία ψήφισε ομόφωνα να είμαι μέλος του νέου προεδρείου και Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Έξαλλου, θεσμικά όλα τα μέλη του προεδρείου εκλέγονται και ορίζονται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Οι συντρόφισσες και σύντροφοι με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους και τους ευχαριστώ θερμά.

Στο προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κάναμε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία να επιτελεί αποτελεσματικά τον ρόλο του, αυτόν της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με καθημερινή συνεργασία, συνθέσεις και άμεση λήψη αποφάσεων, το κόμμα και η κοινοβουλευτική του ομάδα οδηγήθηκαν στη νέα περίοδο που διανύουμε σήμερα χωρίς να υπάρξουν προβλήματα.

Χθες, αργά το απόγευμα, ενημερώθηκα από ιστοσελίδες για την απόφαση του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη να ορίσει στην θέση μου νέο Διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, τον σύντροφο Γιώργο Τσίπρα. Επικοινωνήσαμε ήδη με τον Γιώργο Τσίπρα και του είπα ότι θα έχει όλη την ενημέρωση και ό,τι χρειαστεί από εμένα. Του εύχομαι δύναμη και επιτυχία στα νέα καθήκοντα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως όλα τα μέλη της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας αυτά τα χρόνια για την άψογη συνεργασία που είχαμε. Προσπάθησα να είμαι δίκαιος και με τις αναγκαίες συνθέσεις ώστε να υπηρετούνται πάντα οι συλλογικές μας αποφάσεις. Λειτούργησα χωρίς να λαμβάνω υπόψιν τάσεις, και μηχανισμούς, αλλά με μοναδικό κριτήριο την αποτελεσματικότητα, το κοινό καλό και την συλλογική λειτουργία.

Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα μέλη της Γραμματείας της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας και στους συνεργάτες της για την δουλειά τους και την καθημερινή μας συνεργασία ακόμη και τις πιο δύσκολες ώρες.

Παραμένω προσηλωμένος στο στόχο μας, για έναν ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με εξωστρέφεια και ενότητα. Ενότητα που δεν μπορεί να είναι απλώς ένα στόχος, αλλά να υπηρετείται από τις καθημερινές πράξεις όλων μας και κυρίως από του νέου προέδρου μας. Ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας θα συνεχίσω να δίνω καθημερινά την μάχη για μία ισχυρή αριστερή προοδευτική παράταξη, ώστε να απαλλαχθεί η κοινωνία από την κυβέρνηση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ