ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Απαράδεκτο ο Μητσοτάκης να επαίρεται για την πολιτική του μετά την τραγωδία της Πύλου

ΣΥΡΙΖΑ: Απαράδεκτο ο Μητσοτάκης να επαίρεται για την πολιτική του μετά την τραγωδία της Πύλου
Eurokinissi

Απαράδεκτο χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης να επαίρεται για την πολιτική του μετά την τραγωδία της Πύλου, κατά τη Σύνοδο των Χωρών του Νότου, στη Μάλτα.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζεται πως είναι απαράδεκτο ο πρωθυπουργός να χρησιμοποιεί τη Σύνοδο των Ευρωπαϊκών Χωρών του Νότου για να επαίρεται για την «πολιτική ενεργητικής αποτροπής» της χώρας, τη στιγμή που πριν λίγους μήνες 600 άνθρωποι πνίγηκαν εντός της περιοχής έρευνας και διάσωσης της Ελλάδας, στην οποία βρίσκονταν για 13 ώρες χωρίς να τους παρασχεθεί ούτε ένα σωσίβιο.

Εξίσου απαράδεκτο θεωρεί η Κουμουνδούρου και το ότι ούτε ευθύνες έχουν αποδοθεί γι’ αυτήν την τραγωδία, ούτε συμπεράσματα αναζητούνται για το τι πρέπει να γίνει ώστε να μην επαναληφθεί.

«Για το ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ η προστασία των συνόρων της Ελλάδας πρέπει να εξασφαλίζεται με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και προάσπιση όποιας ζωής απειλείται. Κι ασφαλώς με αντιμετώπιση του προσφυγικού/ μεταναστευτικού σε ευρωπαϊκό κι ευρωτουρκικό επίπεδο. Δεν θα αποδεχθούμε ποτέ την αποσιώπηση αυτής της υπόθεσης που προσπαθεί να επιβάλει ο κ Μητσοτάκης προκειμένου να νομιμοποιήσει την πολιτική του», συμπληρώνουν.​

ΔΗΜΟΦΙΛΗ