ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βρούτσης για ΟΑΚΑ: Η επανεξέταση της μελέτης θα κρίνει το χρόνο της επαναλειτουργίας

Βρούτσης για ΟΑΚΑ: Η επανεξέταση της μελέτης θα κρίνει το χρόνο της επαναλειτουργίας
Το γήπεδο του ΟΑΚΑ ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ / IN TIME

Από το πόρισμα επαναξιολόγησης του ΤΕΕ θα εξαρτηθεί το χρονοδιάγραμμα επαναλειτουργίας το κεντρικό γήπεδο και το ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ, όπως διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης.

Ειδικότερα, ο κ. Βρούτσης, μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε πως αναμένει «την απόφαση όσον αφορά την αξιολόγηση που θα κάνει το ΤΕΕ και για το ποδηλατοδρόμιο και για το αθλητικό κέντρο του γηπέδου, και στην βάση αυτής της μελέτης που θα κάνουν θα μπορέσουμε να φτιάξουμε ένα χρονοδιάγραμμα ενεργειών».

Πάντως, σύμφωνα με τα δεδομένα της πρώτης μελέτης του ΤΑΙΠΕΔ, εκτιμάται πως το ποδηλατοδρόμιο θα αποδοθεί στο κοινό νωρίτερα από το κεντρικό στάδιο.

«Το αθλητικό κέντρο θα επαναλειτουργήσει κανονικά όσος χρόνος και αν χρειαστεί, όση προσπάθεια και αν βάλουμε. Εξαίρεση αποτελεί το ποδηλατοδρόμιο για το οποίο έχω πάρει την εγγύηση του ΤΑΙΠΕΔ, ότι καθώς η μελέτη δείχνει διαφορετική αξιολόγηση στα ευρήματα, θα μπορούσε αυτό να κινηθεί πολύ πιο γρήγορα όσον αφορά την νέα μελέτη εφαρμογής και μέχρι το τέλος του '24 να έχει επαναλειτουργήσει» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός.

Κανένα αθλητικό κέντρο χωρίς άδεια πυρασφάλειας και στατικής επάρκειας

Με φόντο τα γεγονότα στο ΟΑΚΑ, ο κ. Βρούτσης ενημέρωσε πως με πρόσφατη υπουργική απόφαση «κανένα αθλητικό κέντρο δεν μπορεί να υπάρξει πλέον σε επίπεδο λειτουργίας στην πατρίδα μας, εάν δεν έχει δύο προϋποθέσεις: άδεια πυρασφάλειας και στατική άδεια» δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ