ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης χτίζει πρωθυπουργικό προφίλ, στην Κουμουνδούρου παραμονεύουν

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης χτίζει πρωθυπουργικό προφίλ, στην Κουμουνδούρου παραμονεύουν
Ο Στέφανος Κασσελάκης ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Το πρωθυπουργικό του προφίλ χτίζει ο Στέφανος Κασσελάκης παράλληλα με το εσωκομματικό ξεκαθάρισμα στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Το πρώτο συνδέεται και με τη σημερινή (Τετάρτη) επίσκεψή του στην Κυπριακή Δημοκρατία όπου μέσα σε μία ημέρα θα συναντήσει τον πρόεδρό της Νίκο Χριστοδουλίδη, καθώς και σύσσωμη την πολιτική της ηγεσία, ενώ θα αποτίσει φόρο τιμής και στους νεκρούς της ΕΟΚΑ και του πολέμου του 1974.

Προσπαθώντας, εξάλλου, να διασκεδάσει το προεκλογικό του ατόπημα περί «κρατιδίου» θα μιλήσει για την αναγκαιότητα επανέναρξης των συνομιλιών από το σημείο που διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά επί κυβέρνησης Τσίπρα το 2017 και στήριξης των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία αναμένεται να υπογραμμίσει και τη σημασία διορισμού απεσταλμένου του ΟΗΕ, επαναλαμβάνοντας την απόλυτη στήριξη του κόμματός του στις πρωτοβουλίες της κυπριακής κυβέρνησης.

Σε αυτό το πλαίσιο, θα τονίσει πως καμία διχοτομική πρόταση δεν μπορεί να αποτελέσει τη βάση για συνομιλίες στο Κυπριακό, επιμένοντας στη λύση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, χωρίς εγγυήσεις και κατοχικά στρατεύματα.

Την ίδια ώρα, ο κ. Κασσελάκης θα μιλήσει για πίεση που πρέπει να ασκηθεί από την ΕΕ ώστε η Τουρκία να δεσμευθεί, με κίνητρα και αντικίνητρα, στο διάλογο.

Γι’ αυτό και κατά τον ίδιο είναι σημαντικό να συνδεθεί το Κυπριακό με τη διαπραγμάτευση για μια αναθεωρημένη τελωνειακή ένωση ΕΕ- Τουρκίας.

Ανησυχίες για «αντάρτικο» στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Ως προς τα εσωκομματικά, η χθεσινή συνάντηση Κασσελάκη- Φίλη λειτούργησε ως βαλβίδα αποσυμπίεσης και ανακωχής ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών, με την ανησυχία ωστόσο έκδηλη στο επιτελείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για «αντάρτικο» κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την Πέμπτη.

Το ότι, εξάλλου, ο κ. Κασσελάκης προτιμά να εργάζεται στο γραφείο του στη Βουλή πέρα από το ότι σηματοδοτεί την προσπάθειά του να καλύψει το κενό που δημιουργείται από το ότι δεν είναι βουλευτής δεν είναι άσχετο και με το κακό κλίμα που επικρατεί στους ορόφους της πλατείας Κουμουνδούρου σε βάρος του από τα επαγγελματικά στελέχη, όπως πληροφορείται το CNN Greece.

«Δεν θέλει ούτε να μας βλέπει», αναφέρουν με παράπονο αρκετοί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ