ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Η χώρα μας σήμερα είναι ισχυρότερη από ποτέ αμυντικά, εξοπλιστικά, γεωπολιτικά

Μαρινάκης: Η χώρα μας σήμερα είναι ισχυρότερη από ποτέ αμυντικά, εξοπλιστικά, γεωπολιτικά
EUROKINISSI/ ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΠΑΓΟΥΡΤΖΗΣ

«Η χώρα μας σήμερα είναι ισχυρότερη από ποτέ αμυντικά, εξοπλιστικά, γεωπολιτικά», τόνισε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε στην καθέλκυση της πρώτης ελληνικής «ψηφιακής» φρεγάτας Belharra «ΚΙΜΩΝ F-601» το απόγευμα της Τετάρτης (4/10) στην πόλη Λοριάν της Γαλλίας, παρουσία του υπουργού Άμυνας Νίκου Δένδια, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το εξοπλιστικό πρόγραμμα της χώρας προχωράει πάντοτε με σεβασμό στους Έλληνες φορολογούμενους».

Ερωτηθείς σχετικά με τα δημοσιεύματα περί αποστρατιωτικοποίησης των νησιών που διακινήθηκαν από την τουρκική πλευρά, επανέλαβε πως δεν υπάρχει καμία αλλαγή στρατηγικής για την αμυντική πολιτική της χώρας, κάτι που, όπως ανέφερε, το είπε με ξεκάθαρο τρόπο και ο υπουργός Άμυνας.

«Δεν τίθεται σε κανένα επίπεδο, κανένα ζήτημα κυριαρχίας από την ελληνική πλευρά, ούτε πρόκειται να τεθεί τέτοιο ζήτημα», σημείωσε, διαψεύδοντας ρητά και κατηγορηματικά κάτι τέτοιο.

«Έχουμε εισέλθει σε μια φάση διαλόγου (με την Τουρκία) με ένα συγκεκριμένο πλαίσιο. Συνεχίζουμε σε αυτό το πλαίσιο και παρακολουθούμε τις εξελίξεις μέρα μέρα», είπε.

«Η υγεία είναι απόλυτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση»

Ένα ακόμα θέμα της ενημέρωσης αποτέλεσε το Εθνικό Σύστημα Υγείας. «Η υγεία είναι απόλυτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση», τόνισε ο κ. Μαρινάκης και παραδέχτηκε ότι υπάρχουν προβλήματα που πρέπει να λυθούν και ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν.

«Υπάρχουν πολλές εικόνες σε επιμέρους κλινικές και νοσοκομεία οι οποίες δεν αρμόζουν με αυτό που θα θέλαμε», σημείωσε, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις προσπάθειες που έχουν ξεκινήσει από την πρώτη διακυβέρνηση της ΝΔ.

«Είναι ιερή η προσπάθεια που κάνουμε όλοι. Είναι μια εθνική προσπάθεια η οποία θα συνεχιστεί. Δεν πρέπει να παίζουμε με τη δημόσια υγεία, θα συνεχίσουμε το πρόγραμμά μας», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για το νομοσχέδιο για τους ΟΤΑ

Κατά την ενημέρωση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για την αναμόρφωση του Συστήματος Διακυβέρνησης των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

«Ένα νομοσχέδιο που μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στη μεγάλη αλλαγή που έχει ανάγκη η αυτοδιοίκηση και, κυρίως, οι πολίτες», όπως είπε.

«Μπαίνει τέλος στην παρένθεση της απλής αναλογικής που είχε οδηγήσει σε ακυβερνησία τηντοπική αυτοδιοίκηση», πρόσθεσε.

Για τη δήλωση Γεωργιάδη για τα αναδρομικά

Ερωτηθείς σχετικά με τη δήλωση Γεωργιάδη για τα αναδρομικά των δικαστών, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε: «Δεν υπάρχει ζήτημα σεβασμού στη Δικαιοσύνη, είναι δύο οι προσφύγοντες και δεν υπάρχει ζήτημα ευρύτερης δημοσιονομικής ανησυχίας αφού έχει ψηφιστεί να μην γίνει σχετική διεκδίκηση από βουλευτές. Για την κυβέρνηση δεν υπάρχουν συνταξιούχοι δυο και τριών κατηγοριών και δεν θα έπρεπε να υπάρχουν», συμπλήρωσε.

Για την υπόθεση Μπελέρη

Ερωτηθείς για την υπόθεση του Φρέντι Μπελέρη, τόνισε πως «η θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι αδιαπραγμάτευτη και υπηρετεί τους στοιχειώδεις κανόνες σεβασμού στο κράτος δικαίου. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας και ό,τι προβλέπεται για τον Φρέντι Μπελέρη και τα αυτονόητα δικαιώματά του».

«Δεν τίθεται θέμα υποβάθμισης των βρεφονηπιακών σταθμών»

Ερωτηθείς σχετικά με δηλώσεις της κυρίας Θεανώς Φωτίου για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, είπε πως «δεν τίθεται κανένα θέμα υποβάθμισης των βρεφονηπιακών σταθμών, η κυρία Φωτίου είτε δεν έχει διαβάσει το νομοσχέδιο είτε ψεύδεται συνειδητά. Δεν καταργείται τίποτα, ίσα ίσα θα υπάρχει καλύτερη λειτουργία τους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ