ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Μεγάλος προβληματισμός, απουσία στελεχών, σανίδα σωτηρίας η Θεσσαλία

ΣΥΡΙΖΑ: Μεγάλος προβληματισμός, απουσία στελεχών, σανίδα σωτηρίας η Θεσσαλία
ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Στη Θεσσαλία θα εστιάσουν την εβδομάδα που μεσολαβεί ανάμεσα στους δύο γύρους των αυτοδιοικητικών εκλογών στο ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο να μετριάσουν τις δυσμενείς εντυπώσεις που προέκυψαν από τα αποτελέσματα της Κυριακής (8/10).

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Στέφανος Κασσελάκης και το επιτελείο του αναμένεται να «μετακομίσουν σε Λάρισα, Μαγνησία, Τρίκαλα και Καρδίτσα τις επόμενες ημέρες προκειμένου ο εκλεκτός του κόμματος Δημήτρης Κουρέτας να επικρατήσει του Κώστα Αγοραστού, ο οποίος κατέγραψε σημαντικές απώλειες λόγω της διαχείρισης των πλημμυρών.

«Οι οιωνοί είναι θετικοί», υποστηρίζουν κομματικές πηγές, προσδοκώντας στις ψήφους της τρίτης Ελευθερίας Τζανακούλη (ο πατέρας της έχει διατελέσει δήμαρχος Λάρισας) και του ΚΚΕ για την ανατροπή.

Όπως και αν έχει, στην Κουμουνδούρου επικρατεί έντονος προβληματισμός, αλλά κι ανασκούμπωμα για την επόμενη ημέρα.

Είναι χαρακτηριστική η φράση που ακούστηκε από ανώτατο στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως «η δουλειά ξεκινά από σήμερα Δευτέρα προκειμένου στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2028 το αποτέλεσμα να είναι πολύ καλύτερο».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στόχος είναι να ενταχθούν στην αυτοδιοικητική προσπάθεια νέοι άνθρωποι από όλες τις επαγγελματικές και κοινωνικές τάξεις.

Όσον αφορά τα χθεσινά (Κυριακή) αποτελέσματα, πηγές κοντά στον Στέφανο Κασσελάκη δίνουν έμφαση στην προσπάθεια του Γιώργου Ιωακειμίδη στην περιφέρεια Αττικής, ο οποίος μολονότι είχε να αντιμετωπίσει μία πολύ γνωστή προσωπικότητα, τον Νίκο Χαρδαλιά, κι ο ίδιος είχε πρόβλημα αναγνωρισιμότητας τα πήγε σχετικά καλά.

Από την άλλη, ωστόσο, υπάρχει μεγάλη γκρίνια για κεντρικές επιλογές που έγιναν κι αποδείχθηκαν ανεπιτυχείς, όπως η προτίμηση στον Σπύρο Πέγκα αντί για τον Στέλιο Αγγελούδη στη Θεσσαλονίκη, καθώς βεβαίως και για την καθυστέρηση στη λήψη των σχετικών αποφάσεων.

Αλγεινή εντύπωση, εξάλλου, προκαλεί και το ότι τα περισσότερα γραφεία στην Κουμουνδούρου ήταν κλειστά το βράδυ της Κυριακής, με τη συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών να απουσιάζει, ανάμεσά τους κι αυτά που είχαν επιλέξει τους υποψήφιους στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Οι πιο πικρόχολοι, μάλιστα, μιλούν ανοιχτά για «λευκή απεργία» που αποτυπώθηκε και κατά τη δήλωση του κ. Κασσελάκη.

Μόνο η γραμματέας, Ράνια Σβίγκου, και η εκπρόσωπος Τύπου, Δώρα Αυγέρη, βρίσκονταν δίπλα του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ