ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το παρασκήνιο της διαγραφής Τζουμάκα: Ποια δύο ακόμα στελέχη έφεραν τον Κασσελάκη στα όριά του

Το παρασκήνιο της διαγραφής Τζουμάκα: Ποια δύο ακόμα στελέχη έφεραν τον Κασσελάκη στα όριά του
INTIME

«Ο Στέφανος Τζουμάκας ήταν ο πρώτος, αλλά μάλλον δεν θα είναι ο τελευταίος».

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν και μέσω του CNN Greece συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη για την παραπομπή του μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία στην Επιτροπή Δεοντολογίας με το ερώτημα της διαγραφής.

Ο κ. Τζουμάκας, συμπληρώνουν, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι τις τελευταίες ώρες.

Είχαν προηγηθεί οι δημόσιες τοποθετήσεις της βουλεύτριας Φλώρινας και στελέχους της Ομπρέλας, Πέτης Πέρκα, και του επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, που έφεραν όχι μόνο τους συνεργάτες του κ. Κασσελάκη, αλλά και τον ίδιο στα όριά τους.

Η κυρία Πέρκα υποστήριξε, ανάμεσα σε άλλα, πως αφού υπάρχει χρόνος να διεξαχθούν 13 περιφερειακά συνέδρια υπάρχει χρόνος και για να πραγματοποιηθεί άμεσα το συνέδριο του κόμματος.

Ο κ. Παπαδημούλης, ο οποίος είχε υποστηρίξει την Έφη Αχτσιόγλου στις εσωκομματικές εκλογές, δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει να είναι τρίτος στις ευρωεκλογές, με συνεργάτες του κ. Κασσελάκη να τον «σφάζουν με το βαμβάκι» και με αρκετή δόση ειρωνείας να τον ευχαριστούν που δίνει τη δυνατότητα ανανέωσης του κόμματος με το να μην είναι ξανά υποψήφιος.

«Ορισμένοι ανερυθρίαστα αμφισβητούν μονίμως και διά βήματος τηλεοπτικών καναλιών τον προσφάτως και νομίμως εκλεγμένο πρόεδρο. Είναι θλιβερό και πιο πολύ ανησυχητικό. Αποτελεί εκφυλισμό το οποιοδήποτε σχέδιο ανατροπής του. Να ξέρουν καλά, πάντως, ότι εμείς τα χιλιάδες μέλη που προσήλθαμε στις κάλπες δεν θα το επιτρέψουμε. Προχωράμε σταθερά κι ανεπηρέαστα για τη μεγάλη, πατριωτική, κυβερνώσα, σύγχρονη Αριστερά», επισημαίνουν συνεργάτες του κ. Κασσελάκη.

Από τη στιγμή που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε τον κ. Τζουμάκα εκτός κόμματος θεωρείται δύσκολο αυτή του η εισήγηση να ανατραπεί από την Επιτροπή Δεοντολογίας της οποίας προεδρεύει ο Αντώνης Κοτσακάς και η οποία αποτελείται από ακόμα 13 μέλη.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως η απόφαση Κασσελάκη έχει ήδη προκαλέσει εσωκομματικές αντιδράσεις με προβεβλημένα στελέχη να μας επισημαίνουν πως διαγραφές και διασπάσεις δημιουργούν απογοήτευση στους προοδευτικούς πολίτες, όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν, πρόσφατο κι απώτερο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ