ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης για παλιά του άρθρα: Δεν θυμάμαι τι έγραφα, ούτε ποιος ήμουν τότε

Κασσελάκης για παλιά του άρθρα: Δεν θυμάμαι τι έγραφα, ούτε ποιος ήμουν τότε
ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIME NEWS

«Δεν θυμάμαι αυτά τα άρθρα. Δεν θυμάμαι πως ήμουν 24 χρονών». Αυτή ήταν η απάντηση του Στέφανου Κασσελάκη, για τα άρθρα που φέρεται να έγραφε στο παρελθόν και σύμφωνα με τα οποία, ήταν τότε θετικός στην ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων, ενώ τασσόταν υπέρ απολύσεων στο Δημόσιο και μείωσης κατώτατου μισθού.

Πρόκειται για άρθρα που έγραφε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ» της Νέας Υόρκης, τα οποία εντόπισε και παρουσίασε η «Εφημερίδα των Συντακτών».

«Ο 24χρονος Στέφανος ίσως να μην ψήφιζε για τον 35χρονο Στέφανο», δήλωσε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ομογενειακό ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS FM το πρωί της Κυριακής, αν και δεν παραδέχθηκε ευθέως ότι ο ίδιος είναι ο συντάκτης των άρθρων.

«Κατ’ αρχάς δεν θυμάμαι αυτά τα άρθρα. Δεν θυμάμαι ποιος ήμουν 24 χρονών. Ήμουν ένα παιδί το οποίο δούλευε σε ένα πολύ δύσκολο τομέα, δούλευα πάρα πολύ σκληρά. Ήμουν σε μια σχέση με μια κοπέλα που δεν ήμουν χαρούμενος, προσπαθούσα να σταθώ στα πόδια μου και να βοηθήσω τους γονείς μου. Ήταν ένας τομέας, ο χρηματοοικονομικός, που είχε ακόμη μεγάλη τοξικότητα και αναβρασμό μέσα του. Ήμουν ένα παιδί της ομογένειας τότε που ήταν πολύ νευριασμένο με αυτά που γινόντουσαν στην Ελλάδα», δήλωσε.

Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών» υπάρχουν δεκάδες κείμενα του Στέφανου Κασσελάκη, που έγραψε πριν δέκα και πλέον χρόνια, ως φοιτητής και νεαρός εργαζόμενος στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Είναι καιρός να καταλάβουμε όλοι και όλες ότι την πιο νωπή εντολή μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ την έχει ο πρόεδρός του ο οποίος εκλέχθηκε με μεγάλη διαφορά και μάλιστα εκλέχτηκα με ξεκάθαρες πολιτικές προτάσεις. Έβαλα ιδέες προτάσεις μπροστά. Ο κόσμος ήξερε», δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Χρειάζεται να μιλάμε για τα άρθρα μου από το 2012 για να μπορέσουμε να αποσπάσουμε την προσοχή μας από τη φτωχοποίηση του Έλληνα πολίτη; Είμαστε σοβαροί πλέον;» τόνισε.

Και υπογράμμισε: «Bιωματικά μεγάλωσα, έγινα επιχειρηματίας, είδα ανισότητες, άλλαξε ο εαυτός μου και επέλεξα, παρά το γεγονός ότι γνώριζα τον Κυριάκο Μητσοτάκη, επέλεξα να πάω με τον Αλέξη Τσίπρα για την διακυβέρνηση που έκανε την περίοδο 2015-2019, την καλή διαχείριση που έκανε στο τέλος της ημέρας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ