ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά την παραίτηση Αυγενάκη για τη μη καταβολή βασικής ενίσχυσης στους αγρότες

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά την παραίτηση Αυγενάκη για τη μη καταβολή βασικής ενίσχυσης στους αγρότες

Την παραίτηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη, «ως το ελάχιστο που μπορεί να κάνει ως πράξη πολιτικής ευθιξίας», ζητά ο Βασίλης Κόκκαλης, με αφορμή το «μεγάλο φιάσκο», όπως το χαρακτηρίζουν στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, με τη μη καταβολή της βασικής ενίσχυσης στους αγρότες.

Ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει λόγο για μεγάλο φιάσκο του αυτονόητου ως προς την αδυναμία της κυβέρνησης να διεκπεραιώσει τις διαδικασίες ώστε οι αγρότες της χώρας να λάβουν τις ευρωπαϊκές ενισχύσεις.

Παράλληλα, κατηγρεί τον κ. Αυγενάκη πως έχει αποδείξει με τη συμπεριφορά του το τελευταίο χρονικό διάστημα- αναφερόμενος εμμέσως στη μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις πλημμύρες- πως ο τρόπος με τον οποίο πολιτεύεται είναι επικίνδυνος και προς τους Έλληνες αγρότες και προς την ίδια τη δημοκρατία.

«Αποτελεί ένα ακόμα ξεκάθαρο δείγμα πως αυτή η παρούσα ηγεσία της χώρας βυθίζει με την ανικανότητά της ακόμα περισσότερο στην απόγνωση τον πρωτογενή τομέα. Η προσπάθεια του υπουργού κ. Αυγενάκη να μεταθέσει τις βαρύτατες ευθύνες του στους διορισμένους από τον ίδιο στη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν πείθει κανέναν, ούτε φυσικά απονέμει την επιβεβλημένη δικαιοσύνη για ένα πρώτου μεγέθους έγκλημα σε βάρος εκείνων που παράγουν τον πρωτογενή πλούτο στη χώρα μας», υπογραμμίζει ο κ. Κόκκαλης.

Ο ίδιος, μάλιστα, καλεί τη δικαιοσύνη να εξετάσει άμεσα και σε βάθος γιατί φθάσαμε σήμερα Δευτέρα σε αυτό το εθνικό ναυάγιο με τις επιδοτήσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ