ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Δεν τσουβαλιάζουμε τους ελεύθερους επαγγελματίες – Είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο

Μαρινάκης: Δεν τσουβαλιάζουμε τους ελεύθερους επαγγελματίες – Είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο
EUROKINISSI

Δεν υπάρχει καμία κόντρα, κανένα μέτωπο, κανένα «τσουβάλιασμα» και καμία στοχοποιήση των ελεύθερων επαγγελματιών, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας σε ερώτηση για τις αντιδράσεις στις προωθούμενες αλλαγές στη φορολόγησή τους.

Χαρακτήρισε «άστοχη» τη σύγκριση του νομοσχεδίου με τον «νόμο Κατρούγκαλου» και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση είναι ανοιχτή στο διάλογο «χωρίς να αποκλίνει από την κεντρική φιλοσοφία των προωθούμενων αλλαγών».

«Είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο αλλά το ξαναλέω, η κεντρική φιλοσοφία αυτού του εγχειρήματος είναι για εμάς προτεραιότητα. Και το ξαναλέω, το τονίζω, το επαναλαμβάνω, ούτε υπάρχει στοχοποίηση των ελεύθερων επαγγελματιών, ούτε υπάρχει καμία κόντρα», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Μαρινάκης τόνισε πως η μεταρρύθμιση δεν αφορά μόνο τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών, αλλά είναι συνολική και θα οδηγήσει σε αύξηση των εσόδων του δημοσίου και επιστροφή τους σε κοινωνική πολιτική.

Σημείωσε ακόμη πως δεν θεωρείται δεδομένο πως είναι φοροφυγάδες το 70% των ελεύθερων επαγγελματιών που δηλώνουν εισοδήματα κάτω από τον κατώτατο μισθό, ούτε πως το υπόλοιπο 30% δεν είναι.

Σε κάθε περίπτωση τόνισε πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη σέβεται τις διαδικασίες, πως το νομοσχέδιο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση σύντομα και πως η κυβέρνηση θα ακούσει τις προτάσεις των φορέων, των πολιτών και των κομμάτων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ