ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ στον απόηχο της εκδήλωσης για τον Κώστα Σημίτη

Κόντρα κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ στον απόηχο της εκδήλωσης για τον Κώστα Σημίτη
Τηλεοπτικά συνεργεία ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ / INTIME NEWS

Σφοδρή αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε μετά τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη για τους λόγους που επέλεξε να μην παραστεί στην εκδήλωση προς τιμήν του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.

«Τι δουλειά έχω εγώ με όλους εκείνους που έχουν σπαταλήσει τόσα δισεκατομμύρια ευρώ του ελληνικού λαού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, κάλεσε τον κ. Κασσελάκη πριν μιλήσει για χρέη και όσα υπέστησαν οι Έλληνες, «να διαβάσει την πολύ πρόσφατη ιστορία» και να δει τι έγινε στη χώρα μας το 2015.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ακόμα, πως όπως υπάρχει συνέχεια στο κράτος, υπάρχει και στα κόμματα και πως ο κ. Κασσελάκης δεν ίδρυσε ένα νέο κόμμα, αλλά ανέλαβε ένα κόμμα που προϋπήρχε και «τα έργα και οι ημέρες του είναι νωπά στις μνήμες μας».

Σε υψηλούς τόνους η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Σε υψηλούς τόνους απάντησε στον Παύλο Μαρινάκη, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη.

Τον κατηγόρησε πως μάταια προσπάθησε να διασκεδάσει την εικόνα μιας απόλυτα διχασμένης ΝΔ, μετά τη χθεσινή (Δευτέρα) «αντιφατική» παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκδήλωση προς τιμήν του Κώστα Σημίτη, αφού προηγουμένως είχε παραβρεθεί σε εκδήλωση στη μνήμη της Μαριέττας Γιαννάκου, με κεντρικό ομιλητή τον Κώστα Καραμανλή.

«Μάλιστα, όταν ερωτάται για την κριτική που ασκούσε η ΝΔ στον Κώστα Σημίτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μάς προτρέπει να κοιτάμε στο μέλλον. Την ίδια στιγμή που συστήνει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διαβάσει ιστορία για το ποιος χρεοκόπησε τη χώρα. Μάλλον ο κ. Μαρινάκης χρειάζεται να διαβάσει την ιστορία των χρεών των κομμάτων που χρεοκόπησαν τη χώρα και έφεραν τόσα δεινά στο λαό», τονίζει η κυρία Αυγέρη.

Η ίδια, εξάλλου, παρατηρεί πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έσπευσε για ακόμα μια φορά να υποστηρίξει την κυβερνητική επιλογή για στοχοποίηση των Ανεξάρτητων Αρχών που διερευνούν το σκάνδαλο των υποκλοπών, υπερασπιζόμενος τη δήλωση του πρωθυπουργού από βήματος Βουλής, ότι ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ θέτει τη δική του ατζέντα.

«Σε όσες εκδηλώσεις για τον εκσυγχρονισμό της χώρας κι αν παραστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι βέβαιο ότι το επιτελικό παρακράτος των παρακολουθήσεων που έχει στηθεί και προσπαθεί να προστατεύσει από κάθε έλεγχο, δεν προάγει ούτε την πρόοδο ούτε τη σύγκλιση της χώρας με τις ευρωπαϊκές αξίες της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου. Άλλωστε, όπως είπε κι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με αφορμή τη συνάντηση Κασσελάκη- Ανδρουλάκη, “τα παρακολουθούμε όλα”. Το γνωρίζουμε, κ. Μαρινάκη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ