ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Η Επιτροπή Δεοντολογίας δεν στέλνει αίτημα γνωμοδότησης επί των διαγραφών από την Κ.Ε.

ΣΥΡΙΖΑ: Η Επιτροπή Δεοντολογίας δεν στέλνει αίτημα γνωμοδότησης επί των διαγραφών από την Κ.Ε.
ΙΝΤΙΜΕ / ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

Δεν κατατίθεται, τελικώς, αίτημα από την Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία στην Κεντρική Επιτροπή για γνωμοδότησή της επί της προσωρινής ή οριστικής διαγραφής των Στέφανου Τζουμάκα, Πάνου Σκουρλέτη, Δημήτρη Βίτσα και Νίκου Φίλη, όπως πληροφορείται το CNN Greece.

Σε μια κίνηση που χαρακτηρίζεται κατευναστική, αλλά κι αναγκαστική από τη στιγμή που έχει προδιαγραφεί η αποχώρηση των τεσσάρων από την αξιωματική αντιπολίτευση, αποφασίστηκε το βράδυ της Πέμπτης να μη σταλεί έγγραφο αίτημα, με πλειοψηφία τουλάχιστον δύο τρίτων.

Από τη στιγμή, εξάλλου, που προεξοφλείται πως η μεθεπόμενη συνεδρίαση της Κ.Ε. στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου θα ασχοληθεί με τη συγκρότηση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου και με την προκήρυξη του συνεδρίου στην ουσία η υπόθεση των διαγραφών παραπέμπεται στις ελληνικές καλένδες.

Προφανώς, μάλιστα, αν στο μεταξύ οι τέσσερις έχουν αποχωρήσει.

Αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα η Επιτροπή έκανε στην ουσία πίσω από την απόφασή της πριν δύο περίπου εβδομάδες να ζητηθεί η γνωμοδότηση της Κεντρικής Επιτροπής.

Όλα αυτά, βεβαίως, δεν σημαίνουν πως δεν μπορεί οποιοδήποτε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής να θέσει το ζήτημα των διαγραφών στη συνεδρίαση του Σαββάτου.

Όσον αφορά τους Βαγγέλη Αποστολάκη, Έλενα Ακρίτα και Νίνα Κασιμάτη, πληροφορούμαστε πως δεν υπάρχει καταγγελία, όπως απαιτείται, από τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά απλή αναφορά και γι' αυτό η Επιτροπή Δεοντολογίας δεν μπορεί να επιληφθεί των υποθέσεών τους, τουλάχιστον όχι ακόμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ