ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: Ακραίες οι τοποθετήσεις κατά του Κασσελάκη - Η επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ

Φάμελλος: Ακραίες οι τοποθετήσεις κατά του Κασσελάκη - Η επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ
Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

«Ακραίες» χαρακτήρισε τις τοποθετήσεις «που ακούστηκαν κατά του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη» ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.

Ειδικότερα, ο κ. Φάμελλος, μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε πως «με βρίσκουν αντίθετο αυτές οι εκφράσεις».

Εξήγησε ότι «θεωρώ ότι δεν υπάρχει τέτοια προσωποκεντρική προσέγγιση από οποιαδήποτε πλευρά και αν γίνεται και νομίζω ότι το ποια θα είναι η επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να το πούμε όταν τελειώσει το συνέδριο. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη περίοδο. Έχει δύο ήττες στις εκλογές, στις βουλευτικές έχασε τον ηγέτη του, Αλέξη Τσίπρα και είχε και ένα αρνητικό αποτέλεσμα στις δημοτικές εκλογές».

«Πέρασε ένα πολύ δύσκολο Σαββατοκύριακο, το οποίο δυστυχώς είχε και μια αποχώρηση 45 στελεχών και δυο βουλευτών συντρόφων μας από το κόμμα και άρα και από κοινοβουλευτική ομάδα. Θα προτιμούσα να γινόμαστε όλο και πιο ισχυροί και να μην έχουμε αφαιρέσεις, να έχουμε προσθέσεις – και ελπίζω και διεκδικώ αυτές οι προσθέσεις να γίνουν για το συμφέρον της κοινωνίας στο ΣΥΡΙΖΑ στο τέλος αυτής της διαδρομής» πρόσθεσε.

Αναφορικά με τις αποχωρήσεις στελεχών, σημείωσε πως «ο Νίκος Φίλης, ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έστειλαν μια επιστολή νωρίτερα -ο Πάνος Σκουρλέτης και αργότερα οι υπόλοιποι- που λένε ότι αποχωρούν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η παραπομπή στην Επιτροπή Δεοντολογίας των τεσσάρων που είχε προηγηθεί, θεωρώ ότι ήταν μια διαδικασία που θα έπρεπε να κινηθεί και αυτεπάγγελτα, γιατί αυτά που ακούστηκαν και μάλιστα σε τηλεοπτικές συχνότητες ήταν ακραία και οι κατηγορίες κατά του Κασσελάκη και δεν είχαν και πολιτικά χαρακτηριστικά. Οι πολιτικές συζητήσεις πρέπει να γίνονται στα όργανα και να προηγούνται μάλιστα εκεί».

Συμπλήρωσε δε, ότι «οι πολιτικές τοποθετήσεις των συντρόφων που έχουν μείνει στον ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει στο βαθμό που αφορούν το καταστατικό να κρίνονται από την επιτροπή δεοντολογίας. Θα έλεγα όμως ότι μετά από ένα τόσο δύσκολο Σαββατοκύριακο και επειδή εγώ πρέπει να επιδιώκω στις προσθέσεις πάντα την ταυτότητα μου ως αριστερός ενεργός πολίτης, θα ζητήσω και από τους συντρόφους που είμαστε τώρα στην κοινοβουλευτική ομάδα να δουλέψουμε όλοι μαζί για να προσθέτουμε αν σε κάτι διαφωνούμε, να το συζητήσουμε και να αποφασίσουμε τον κορμό της πλειοψηφίας».

Αναφερόμενος στην κατηγορία της κ. Πέρκα περί «αντικαταστατικών πρακτικών που διχάζουν» ανέφερε ότι «δεν με είχε ενημερώσει κανένας για τα ραντεβού. Δεν ξέρω αν όφειλε κιόλας, διότι και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε ότι μας δώσανε μια επιστολή χθες που λένε ότι αποχωρούν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ όφειλα να σεβαστώ το δικό τους γραπτό κείμενο και ταυτόχρονα να σεβαστώ και τη δεοντολογία της κοινωνικής ομάδας την οποία εκπροσωπώ».

«Δεν έκανα διαγραφή εγώ από το κόμμα. Αποχώρησαν από την Κοινοβουλευτική ομάδα. Αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ μαζί με ένα κείμενο το οποίο είχε βαρύτατους χαρακτηρισμούς για τον ΣΥΡΙΖΑ. Οφείλω λοιπόν να κάνω δύο νομίζω προβλεπόμενες κινήσεις. Το ένα είναι να ενημερώσω τον Πρόεδρο της Βουλής ότι θέτονται εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας εφόσον αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν πιστεύω να μου ζήτησαν ποτέ να μείνουν στη Κοινοβουλευτική ομάδα. Δεν το έκαναν. Και δεύτερον: Όλοι μας οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουμε υπογράψει έναν κώδικα δεοντολογίας πριν κατέβουμε υποψήφιοι που λέει -και αυτό αφορά και τον Ευκλείδη και την Μπέττυ- ότι είμαστε και πολιτικά και ηθικά δεσμευμένοι να επιστρέψουμε τις έδρες μας στο κόμμα που μας εξέλεξε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ