ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Δεν θα επηρεάσει τον ελληνικό τουρισμό η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή

Μητσοτάκης: Δεν θα επηρεάσει τον ελληνικό τουρισμό η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο συνέδριο Greece Talks ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / Eurokinissi

Την πρόβλεψη  ότι ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς δεν θα επιφέρει απώλειες στον ελληνικό τουρισμό, όπως δεν είχε και αυτός της Ουκρανίας, εξέφρασε ο  πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο συνέδριο Greece Talks που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Συμμετέχοντας στην συζήτηση για τον ρόλο του τουρισμού στο μέλλον της Ελλάδας, το οποίο διοργανώνεται στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στις πολεμικές συγκρούσεις στην ευρύτερη γεωπολιτική γειτονιά, είπε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν επηρέασε τον ελληνικό τουρισμό και το ίδιο θα συμβεί και με την ανάφλεξη των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός τόνισε πως ο ελληνικός τουρισμός θα πρέπει να πληρεί τα υψηλότερα επίπεδα βιωσιμότητας. «Επιμένω πάρα πολύ ότι θα πρέπει να μας απασχολήσει πολύ η ανταγωνιστικότητα του προϊόντος μας».

Στην συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης, είπε πως «δεν είμαστε μόνο σε αυτόν τον κόσμο, και θα πρέπει να μας απασχολεί η ανταγωνιστικότητα σε όλες τις πτυχές του τουρισμού. Ωστόσο είναι στρατηγική επιλογή να στοχεύσουμε στο υψηλό προϊόν».

Επίσης ανέφερε ότι είναι σημαντικό οι πιο ελκυστικοί προορισμοί να γίνουν προσβάσιμοι όλο και πιο νωρίς. «Δεν έρχονται πολλοί άνθρωποι πρωτίστως για τον πολιτισμό και αυτό είναι αναξιοποίητο κεφάλαιο», είπε κάνοντας ειδική αναφορά στον χειμερινό τουρισμό λέγοντας πως είναι τεράστιο κεφάλαιο που παραμένει αναξιοποίητο.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός χαρακτήρισε τον ελληνικό τουρισμό «εξαιρετικά ανθεκτικό» θυμίζοντας ακόμη και την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού.

«Ο τουρισμός είναι μία ανάγκη των ανθρώπων να ταξιδεύουν» ανέφερε, σημειώνοντας πως «οι μοναδικές εμπειρίες του ελληνικού τουρισμού είναι εκείνες που μπορεί να μας διαφοροποιήσουν και να αποτελέσουν το μεγάλο μας συγκριτικό πλεονέκτημα».

Μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «είναι λάθος να μετράμε την επιτυχία μόνο με τον αριθμό των επισκεπτών» γιατί αυτό που θα πρέπει να ενδιαφέρει πρωτίστως είναι το οικονομικό αποτύπωμα, αφού όπως τόνισε η περιβαλλοντική επιβάρυνση του κάθε επισκέπτη είναι η ίδια, άρα στόχος είναι οι επισκέπτες οι οποίοι μπορούν να δαπανήσουν περισσότερο από το διαθέσιμο εισόδημά τους στην Ελλάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ