ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης από το ΕΑΤ – ΕΣΑ: «Ευθύνη να δώσουμε απαντήσεις σε διαχρονικές διεκδικήσεις»

Κασσελάκης από το ΕΑΤ – ΕΣΑ: «Ευθύνη να δώσουμε απαντήσεις σε διαχρονικές διεκδικήσεις»
CNN Greece

Στις σύγχρονες αναφορές του ιστορικού συνθήματος του Πολυτεχνείου για «ψωμί, παιδεία, ελευθερία» έδωσε έμφαση ο Στέφανος Κασσελάκης μετά την κατάθεση στεφάνου στην προτομή του Σπύρου Μουστακλή και την ξενάγησή του στο Μουσείο του ΕΑΤ- ΕΣΑ στην πλατεία Ελευθερίας.

Αφού ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία υπενθύμισε πως γεννήθηκε 15 χρόνια μετά το Πολυτεχνείο κι ότι έζησε πολλά χρόνια στο εξωτερικό, σημείωσε πως η διεκδίκηση της εποχής για ψωμί, παιδεία, ελευθερία υπάρχει ακόμα έντονη κι αναπάντητη στην κοινωνία μας.

Στο κομμάτι της ελευθερίας, αναφέρθηκε στην πίεση που δέχονται οι θεσμοί και οι Ανεξάρτητες Αρχές από την κυβέρνηση: «Αυτό δεν συμβαδίζει με το κράτος δικαίου».

Όσον αφορά την παιδεία, μίλησε για δύο και τρεις ταχύτητες που δεν πρέπει να επιτρέψουμε και να ενισχύσουμε τη δημόσια παιδεία.

Ως προς το τρίτο σκέλος της διαχρονικής διεκδίκησης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ– ΠΣ ανέφερε χαρακτηριστικά: «για το ψωμί νομίζω πως ο Έλληνας γνωρίζει την πραγματικότητά του», «γνωρίζει το αίσθημα της εξάρτησης από το κάθε pass που δίνει η κυβέρνηση, αντί της ελευθερίας να μπορεί να ζήσει και μετά τις 20 του κάθε μήνα».

«Ως πρόεδρος μιας ιστορικής αριστερής παράταξης αισθάνομαι την ευθύνη απέναντι στον κόσμο, να μπορέσουμε, σύντομα ως κυβέρνηση, να δώσουμε λύσεις κι απαντήσεις στις διεκδικήσεις των εποχών οι οποίες, δυστυχώς, είναι διαχρονικές αλλά κάποια στιγμή πρέπει να επιλυθούν προς το συμφέρον του τόπου και όλων των Ελλήνων».

Τον κ. Κασσελάκη συνόδευσαν βουλευτές (Νίκος Παππάς, Πέτρος Παππάς, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, Νίνα Κασιμάτη) και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα περισσότερα μέλη και στελέχη της Νεολαίας, πάντως, του κόμματος προτίμησαν να παραμείνουν στο Πολυτεχνείο, ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στο εσωτερικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ