ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ειλημμένη η απόφαση αποχώρησης της τάσης Αχτσιόγλου – Συγκροτεί Κοινοβουλευτική Ομάδα

ΣΥΡΙΖΑ: Ειλημμένη η απόφαση αποχώρησης της τάσης Αχτσιόγλου – Συγκροτεί Κοινοβουλευτική Ομάδα
EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ειλημμένη, και μάλιστα με συντριπτική πλειοψηφία, είναι η απόφαση αποχώρησης από το ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία της τάσης Αχτσιόγλου, όπως πληροφορείται το CNN Greece, με την πανελλαδική της συνδιάσκεψη να συνεχιζόταν και το βράδυ της Κυριακής.

Δεν έχει διευκρινιστεί, πάντως, αν η ανακοίνωση αποχώρησης θα γίνει απόψε ή μέσα στις επόμενες ημέρες, με το σχετικό κείμενο ωστόσο να είναι έτοιμο.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, άλλωστε, κινήθηκαν και οι εισηγήσεις της Έφης Αχτσιόγλου, του Αλέξη Χαρίτση και του Νάσου Ηλιόπουλου.

Σε αυτό το πλαίσιο, η πρώην υπουργός Εργασίας μίλησε για δομικό χάσμα ύφους, ήθους και πολιτικών επιλογών με τη νέα ηγεσία, προσθέτοντας πως δόθηκε χρόνος μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη, αλλά οι επιλογές του ήταν διχαστικές, ενώ ο κ. Ηλιόπουλος αναγνώρισε ότι καλούνται να ανεβούν ένα δύσβατο βουνό αλλά είναι προτιμότερο από το να τους ρουφήξει ο βούρκος κι ο κ. Χαρίτσης πως το βήμα προς τον ενδεχόμενο σχηματισμό κάποιου νέου φορέα πρέπει να είναι στέρεο και να έχει στραμμένο το βλέμμα στην προοπτική η Αριστερά να ξαναγίνει κυβέρνηση.

Όπως πληροφορούμαστε, επίσης, έχουν βρεθεί και οι απαραίτητοι βουλευτές, δέκα δηλαδή, για να συγκροτηθεί Κοινοβουλευτική Ομάδα με πλήρη δικαιώματα, μαζί με τους Ευκλείδη Τσακαλώτο και Πέτη Πέρκα.

Πέρα από τους Αχτσιόγλου, Χαρίτση, Ηλιόπουλο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, Θεανώ Φωτίου, Σία Αναγνωστοπούλου, Μερόπη Τζούφη που είχαν υπογράψει και το κείμενο της περασμένης Κυριακής πρέπει να προστεθεί στην εξίσωση ένας από τους δύο μειονοτικούς βουλευτές, καθώς κι ένας με δύο ακόμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ