ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συγκροτήθηκε σε Σώμα η Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη - Το προεδρείο

Συγκροτήθηκε σε Σώμα η Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη - Το προεδρείο
EUROKINISSI / ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ

Εξελέγη σήμερα το προεδρείο της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών και όλων των πτυχών που σχετίζονται με αυτό και συγκροτήθηκε σε Σώμα.

Πρόεδρος εξελέγη ο βουλευτής της ΝΔ, Δ. Μαρκόπουλος, αντιπρόεδρος η βουλευτής της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα-Παλιούρα και γραμματέας ο βουλευτής της ΝΔ Αναστάσιος Μπαρτζώκας, λαμβάνοντας ο καθένας τις 16 ψήφους της πλειοψηφίας της Επιτροπής.

Οι 31 βουλευτές της Επιτροπής αποφάσισαν να μην λάβουν την προβλεπόμενη από τον Κανονισμό της Βουλής αποζημίωση για τη συμμετοχή τους στην εξεταστική επιτροπή, μετά από πρόταση του προέδρου της Δ. Μαρκόπουλου. Οι βουλευτές μέλη της Επιτροπής, θα αποστείλουν στο προεδρείο, εντός των επόμενων ημερών, κατάλογο μαρτύρων και εγγράφων, που σχετίζονται με την υπόθεση, προκειμένου, την ερχόμενη Τρίτη να τεθούν προς συζήτηση στην επιτροπή.

Η πλευρά της αντιπολίτευσης πρότεινε την συγκρότηση διακομματικού προεδρείου, η οποία απορρίφθηκε από την πλειοψηφία και όπως τόνισε ο πρόεδρος της Επιτροπής, “η προέλευση μας ως προεδρείο από την πλειοψηφία δεν θα εμποδίσει την θεσμική λειτουργία της επιτροπής καθώς είναι δεδομένος ο σεβασμός μας στην διαδικασία και τον κανονισμό της Βουλής, όπως και προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Η διαφάνεια, η αμεροληψία και η μετριοπάθεια θα αποτελέσουν την πυξίδα μας αναφορικά με όλες τις διαδικασίες».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία μετέχει στην εξεταστική επιτροπή, ζήτησε ως πρώτοι μάρτυρες να κληθούν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο τέως υπουργός Υποδομών & Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής.

Εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Νίκος Καραθανασόπουλος τόνισε ότι έπρεπε να συγκροτηθεί διακομματικό προεδρείο και επισήμανε ότι το ΚΚΕ δεν παραγνωρίζει ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία αν θέλει μπορεί να βάζει προσκόμματα και εμπόδια στο έργο της Επιτροπής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ