ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης στην Πολιτική Γραμματεία: Το συνέδριο πρέπει να γίνει στην ώρα του

Κασσελάκης στην Πολιτική Γραμματεία: Το συνέδριο πρέπει να γίνει στην ώρα του
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

«Το συνέδριο πρέπει να γίνει στην ώρα του», ανέφερε στην τοποθέτηση του στην Πολιτική Γραμματεία ο Στέφανος Κασσελάκης, ενώ εισηγήθηκε να προχωρήσει η υλοποίηση των περιφερειακών συνεδρίων, όπως και η συγκρότηση των ομάδων εργασίας, καθώς κι ο σχεδιασμός της διπλής καμπάνιας για τη στέγαση και την ακρίβεια.

«Οι αποχωρήσεις δεν θα φτάσουν ούτε τα 3.000 μέλη. Από την ροή των παραιτήσεων κρίνουμε ότι δύσκολα θα ξεπεραστεί αυτός ο αριθμός, ενώ στις Νομαρχιακές Επιτροπές φαίνεται ότι στην συντριπτική πλειονότητά τους δεν υπάρχουν (κατά μέσο όρο) πάνω από πέντε αποχωρήσεις. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που ήταν εξ αρχής αναμενόμενες», ενημέρωσαν η γραμματέας κι ο αναπληρωτής γραμματέας του κόμματος, Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑάνοιξε τις εργασίες της Πολιτικής Γραμματείας χαρακτηρίζοντας τη σημερινή (Τετάρτη) συνεδρίαση περισσότερο ως ανοιχτή συζήτηση ενός άτυπου Πολιτικού Κέντρου, καθώς την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν προσωπικές συναντήσεις με τα μέλη για τις χρεώσεις τους.

«Συντροφικότητα, αποφασιστικότητα, υπευθυνότητα, αποτελεσματικότητα», λένε κομματικές πηγές για το κλίμα από τη συνεδρίαση της ΠΓ, όπως αποτυπώθηκε στις τοποθετήσεις του προέδρου και των μελών της ΠΓ, αλλά και στην ίδια την εικόνα από την αίθουσα «Λεωνίδας Κύρκος» στα γραφεία της Αγίου Κωνσταντίνου όπου συνεδρίασε.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά χωρίς τα μέλη να ανεβαίνουν στο πόντιουμ και με τον κ. Κασσελάκη να κάθεται μαζί με τους υπόλοιπους στο πλαίσιο του «πρώτος μεταξύ ίσων», όπως αναφέρουν συνεργάτες του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ