ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την οικειοθελή αποχώρηση από την Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη, δήλωσε ο Θάνος Πλεύρης

Την οικειοθελή αποχώρηση από την Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη, δήλωσε ο Θάνος Πλεύρης
INTIME

Την αποχώρηση του δήλωσε από μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για την διευρεύνηση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών ο Θάνος Πλεύρης, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Δημήτρη Μαρκόπουλο.

Μετά την μηνυτήρια αναφορά εναντίον του από τον Σύλλογο Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος των Τεμπών, ο Θάνος Πλεύρης ανέφερε σε δημοσιόγραφους ότι παραιτείται ώστε να μην υπάρξει η παραμικρή υπόνοια μεροληψίας προς το πρόσωπό του.

Ο κ. Πλεύρης, μεταξύ άλλων τονίζει ότι η μήνυση γίνεται προσχηματικά διότι υποβάλλεται ακριβώς πριν την συζήτηση της αίτησης, ώστε να δημιουργήσει υποτιθέμενο λόγο εξαίρεσης του και υπογραμμίζει ότι επειδή επιθυμεί να διαφυλαχθεί απόλυτα η διαδικασία και το έργο της Επιτροπής και σε καμία περίπτωση δε θέλει να υπάρξει η παραμικρή υπόνοια στην ελληνική κοινωνία, αλλά πρωτίστως στους συγγενείς των θυμάτων και στους τραυματίες του δυστυχήματος, τους οποίους σέβεται απόλυτα.

Ολόκληρη η επιστολή

«Δηλώνω αποχή από τα καθήκοντά μου ως μέλος της Επιτροπής, προκειμένου αυτή άμεσα και χωρίς να υπάρξει άλλη καθυστέρηση για διαδικαστικούς λόγους να ξεκινήσει τις εργασίες της, παραμένοντας στη διάθεση της για ό, τι χρειαστεί», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι αναμένεται και αποχώρηση της Ζωής Ράπτη από την Εξεταστική Επιτροπή, για τον ίδιο λόγο, ενώ την Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία εξαιρέθηκε με απόφαση της Επιτροπής, για τον λόγο ότι είναι νομική εκπρόσωπος οικογενειών των θυμάτων, όρισε αντικαταστάτρια την Ελένη Καραγεωργοπούλου.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ