ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση MRB: Tο 74% πιστεύει ότι δεν υπάρχει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη

Δημοσκόπηση MRB: Tο 74% πιστεύει ότι δεν υπάρχει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη
INTIME / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ξεκάθαρο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΠΑΣΟΚ δείχνουν οι δημοσκοπικές τάσεις της MRB για τον Δεκέμβριο. Τρίτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, στο 2,1% η Νέα Αριστερά. Οι ψηφοφόροι του κεντρώου χώρου αποτελούν το μεγάλο επίδικο, τόσο για την κυβέρνηση όσο και για τα υπόλοιπα κόμματα, σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις. 

Ειδικότερα, το β’ μέρος των τάσεων της MRB που παρουσίασε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, έδειξε πως υπάρχει «μονοκρατορία» της ΝΔ, με το συντριπτικό ποσοστό του 74% των πολιτών να θεωρεί ότι δεν υπάρχει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, σε αντίθεση με το 20,8% που απάντησε θετικά.

Μάλιστα, από το ποσοστό που θεωρεί ότι δεν υπάρχει αντιπολίτευση, το 70,7% ανησυχεί για αυτό, ενώ το 28,7% δηλώνει πως δεν ανησυχεί.

Οι συσπειρώσεις των κομμάτων

Παράλληλα, υψηλή συσπείρωση παρουσιάζει η Νέα Δημοκρατία στο 89,4%, η οποία έχει διαρροές προς αδιευκρίνιστη ψήφο 4,7%, άλλο κόμμα 2,1%, Ελληνική Λύση 1,6%, ΠΑΣΟΚ 1,2% και ΣΥΡΙΖΑ 1%.

Αντίθετα η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ κινείται μόλις στο 67,4%. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χάνει προς το ΠΑΣΟΚ το 12,4%, προς το ΚΚΕ το 7,3%, προς αδιευκρίνιστη ψήφο 4,4%, προς άλλο κόμμα 2%, προς την Πλεύση Ελευθερίας 1,9% και προς την Νέα Αριστερά μόλις 1,7%.

Τι λένε οι πολίτες για φορολογικό νομοσχέδιο και ιδιωτικά πανεπιστήμια

Επιπλέον, σε άλλα θέματα της έρευνας, το 56,8% τάσσεται κατά του φορολογικού νομοσχεδίου ενώ το 31,2% υπέρ.

Υπέρ της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων τάσσεται το 52,7% των ερωτηθέντων, την ώρα που το 44,1% διαφωνεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ