ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Παραμύθια» οι ισχυρισμοί για ιδιωτικοποίηση του νερού, διαβεβαίωσε ο Θ. Σκυλακάκης

«Παραμύθια» οι ισχυρισμοί για ιδιωτικοποίηση του νερού, διαβεβαίωσε ο Θ. Σκυλακάκης
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Την διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα ιδιωτικοποίησης του νερού, παρείχε από τη Βουλή ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης και χαρακτήρισε «παραμύθια» τους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση έχει τέτοια πρόθεση.

«Αυτό που θέλουμε είναι να εξασφαλίσουμε καλύτερη ποιότητα παροχής νερού και αυτό θα δούμε πως θα το πετύχουμε συζητώντας με τους παρόχους και εξασφαλίζοντας ότι τα χρήματα των φορολογουμένων, θα επενδυθούν σωστά», τόνισε ο υπουργός μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής επί του κρατικού προϋπολογισμού 2024.

Είχε προηγηθεί παρέμβαση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σ. Φάμελλου, κατά την οποία ισχυρίστηκε ότι υπάρχει σχέδιο ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης της Αυτοδιοίκησης, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης, υποστήριξε ότι ο υπουργός προανήγγειλε την ιδιωτικοποίηση του νερού από την πίσω πόρτα».

Την ίδια εκτίμηση έκανε και εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Ν. Καραθανασόπουλος λέγοντας ότι τα αρπακτικά που έχουν συμμετοχή στη διαχείριση υδάτινων πόρων καιροφυλακτούν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ