ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης: «Ενισχύονται οι ανισότητες, το στρεβλό μοντέλο ανάπτυξης, τα υπερκέρδη για τους λίγους»

Χαρίτσης: «Ενισχύονται οι ανισότητες, το στρεβλό μοντέλο ανάπτυξης, τα υπερκέρδη για τους λίγους»
Ο Αλέξης Χαρίτσης , πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / Eurokinissi

Έντονη κριτική κατά της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής άσκησε ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στη Βουλή στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2024

«Οι σημερινοί πολίτες νιώθουν ότι είναι δεύτερης κατηγορίας, ότι είναι φτωχοί και ας μην είναι φτωχοί. Αυτό γεννά απελπισία κι απαξίωση της πολιτικής», ήταν τα λόγια του Αλέξη Χαρίτση από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

«Με αυτά», συνέχισε ο Αλέξης Χαρίτσης, «εμπεδώνεται η απαξίωση της πολιτικής και ο εκφασισμός της καθημερινής ζωής που γεννά βία σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνίας. Και μια κοινωνία που δεν πιστεύει στον εαυτό της, είναι μια κοινωνία που δεν έχει μέλλον».

«Ο προϋπολογισμός θα έπρεπε να απαντά στο πώς θα ξεφύγουμε από τις ανισότητες κι από όλα τα παραπάνω, όμως η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει την ίδια πολιτική που μας έφερε εδώ. Το μοντέλο ανάπτυξης όμως έχει αποτύχει», υπογράμμισε.

Και πρόσθεσε: «Έτσι, ενισχύονται οι ανισότητες, το στρεβλό μοντέλο ανάπτυξης, τα υπερκέρδη για τους λίγους, λύσεις σε σοβαρά ζητήματα δίνονται με μπαλώματα, και υπάρχει αδιαφορία για το μέλλον. Πουθενά δεν υπάρχει μέριμνα για τα τρία σημαντικά προβλήματα: Κλιματική κρίση, ανισότητες, παραγωγικό μοντέλο της χώρας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ