ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Προβληματίζει η επιστροφή της εσωστρέφειας, μέσω Σπετσών

ΣΥΡΙΖΑ: Προβληματίζει η επιστροφή της εσωστρέφειας, μέσω Σπετσών
Ο Στέφανος Κασσελάκης ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Η πρόσκληση του Στέφανου Κασσελάκη στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία για συλλογικό «brainstorming» στις Σπέτσες το τριήμερο 19- 21 Ιανουαρίου δημιουργεί νέο γύρο εσωστρέφειας κι όχι μόνο γιατί μοιάζει με «αμερικανιά» και θυμίζει διοργάνωση πολυεθνικής εταιρείας κι όχι κόμματος και δη της Αριστεράς.

Δεν είναι λίγα τα στελέχη, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το CNN Greece, τα οποία σημειώνουν πως αντί να γίνεται συστηματική προεργασία για το συνέδριο με τη συγκρότηση θέσεων και προγραμματικού λόγου η ατζέντα αλλάζει από την ίδια την Κουμουνδούρου με «ανούσιες διαδικασίες».

Στο ίδιο μήκος κύματος, εκφράζουν το φόβο τους για ένα συνέδριο- φιέστα που δεν θα δώσει πολιτικό στίγμα, δεν θα περιλαμβάνει αυτοκριτική για τα αίτια της εκλογικής συντριβής του Μαΐου και του Ιουνίου κι ούτε θα απαντά στις διακυβεύσεις της εποχής και στις επιθυμίες των πολιτών.

Επιμένουν, εξάλλου, ότι τα αναπτυξιακά- περιφερειακά συνέδρια στη Θεσσαλία και στη Δυτική Μακεδονία θα έπρεπε να ακολουθήσουν του συνεδρίου κι όχι να προηγηθούν γιατί σε διαφορετική περίπτωση ο πρόεδρος του κόμματος και τα στελέχη που θα τον συνοδεύουν θα γίνουν απλώς αποδέκτες αιτημάτων κι όχι κομιστές προτάσεων.

Όπως πληροφορούμαστε, εξάλλου, ο Διονύσης Τεμπονέρας αναμένεται να ανακινήσει στην προσεχή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής- το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο- ζήτημα ανασύστασης κι ανασυγκρότησης του ευρύτερου προοδευτικού χώρου ο οποίος σήμερα είναι πολυτεμαχισμένος.

Το μέλος της Κ.Ε. κι άτυπος επικεφαλής του Δικτύου Εναλλακτικής Κοινωνικής Αριστεράς θα καταθέσει και πρόταση για την ανάληψη ενωτικών πρωτοβουλιών ενόψει και των ευρωεκλογών.

Στο μεταξύ, όπως επίσης πληροφορούμαστε, η συνάντηση του κ. Κασσελάκη με τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, το πρωί της Κυριακής δεν θα είναι η μοναδική έκπληξη της επίσκεψής του στη Βασιλεύουσα με αφορμή τα Θεοφάνεια.

Και φυσικά δεν αναφερόμαστε στο επίσημο γεύμα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο, ούτε στη συνάντησή του με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας στην Πόλη.

Επιφυλασσόμαστε για περισσότερα επί τούτου μέσα στην ημέρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ