ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη - Μπλίνκεν το Σάββατο στα Χανιά: Στην ατζέντα, Μέση Ανατολή και ελληνοτουρκικά

Συνάντηση Μητσοτάκη - Μπλίνκεν το Σάββατο στα Χανιά: Στην ατζέντα, Μέση Ανατολή και ελληνοτουρκικά
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν σε παλαιότερη συνάντησή τους ΙΝΤΙΜΕ / ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Συνάντηση κατ’ ιδίαν θα έχει το Σάββατο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών 'Αντονι Μπλίνκεν.

Η συνάντηση που γίνεται στο πλαίσιο περιοδείας του Αμερικανού ΥΠΕΞ στην περιοχή, θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα του Σαββάτου (6/1) στην οικία του πρωθυπουργού στα Χανιά.

Στην ατζέντα των συζητήσεων αναμένεται να μπουν οι εξελίξεις στην Μέση Ανατολή και τα ελληνοτουρκικά, ενώ θα ακολουθήσει συνάντηση εργασίας, στην οποία θα συμμετάσχουν ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, η υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του Πρωθυπουργού, πρέσβης Άννα Μαρία Μπούρα και η ειδική σύμβουλος Διεθνούς Πολιτικής και Δημόσιας Διπλωματίας του Πρωθυπουργού Αριστοτελία Πελώνη.

Την είδηση επιβεβαίωσε χθες Πέμπτη (4/1) ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης Τύπου στο αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Έτσι, όπως είπα στην εισαγωγική μου τοποθέτηση, η Ελλάδα είναι ένας σημαντικός σύμμαχος στο ΝΑΤΟ και (ο 'Αντονι Μπλίνκεν) ανυπομονεί να την επισκεφθεί για να μιλήσει για την υποστήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία, η οποία υφίσταται από την αρχή της σύγκρουσης, τη διασφάλιση της περιφερειακής θαλάσσιας ασφάλειας και επιπλέον θα υπάρχουν άλλα θέματα για τα οποία θα μιλήσουμε και τα οποία είμαι βέβαιος ότι θα γνωστοποιηθούν στη συνέχεια», σημείωσε ο κ. Μίλερ.

Ο 'Αντονι Μπλίνκεν αναχώρησε την Πέμπτη από την Ουάσιγκτον για μια περιοδεία που θα έχει στο επίκεντρο τη προώθηση των πρωτοβουλιών της αμερικανικής διπλωματίας για τον πόλεμο στη Γάζα. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ θα επισκεφτεί το Ισραήλ και τη Δυτική Όχθη, καθώς και την Τουρκία, την Ελλάδα, την Ιορδανία, το Κατάρ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ