ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρέππας στην εξεταστική για τα Τέμπη: Εάν υπήρχε τηλεδιοίκηση θα είχε αποφευχθεί το δυστύχημα

Ρέππας στην εξεταστική για τα Τέμπη: Εάν υπήρχε τηλεδιοίκηση θα είχε αποφευχθεί το δυστύχημα
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS

Στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την τραγωδία των Τεμπών κατέθεσε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Ρέππας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη κατάθεσή του τόνισε ότι αν είχε ολοκληρωθεί η σύμβαση για την αποκατάσταση του Συστήματος Σηματοδότησης-Τηλεδιοίκησης του σιδηροδρομικού τμήματος Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Προμαχώνας θα είχε αποφευχθεί το δυστύχημα.

Επίσης έκανε λόγο για «βαρύτατες πολιτικές ευθύνες» αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι τις τελευταίες δεκαετίες ο ΟΣΕ έχει λάβει από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα δημόσια ταμεία πακτωλό χρημάτων αλλά δεν πήγαν στην σωστή κατεύθυνση και δεν ολοκληρώθηκαν τα έργα.

Για τον σταθμάρχη της Λάρισας, σύμφωνα με πληροφορίες είπε, ότι εκ του αποτελέσματος βγαίνει το συμπέρασμα ότι δεν ήταν κατάλληλος για τη θέση.

Τι απαντούν κύκλοι της πλειοψηφίας

«Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής για τις πολιτικές ευθύνες που βαραίνουν τον ίδιο, κατά την περίοδο 2009-2011, όταν ήταν υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, εμφανίστηκε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τα αίτια του δυστυχήματος των Τεμπών, ο Δημήτρης Ρέππας», αναφέρουν κύκλοι της πλειοψηφίας των μελών της επιτροπής.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, «ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, με ευκολία κατηγόρησε την παρούσα κυβέρνηση για καθυστέρηση στην αποκατάσταση του κέντρου τηλεδιοίκησης στη Λάρισα, «ξέχασε» όμως ότι ο ίδιος ως πολιτικός προϊστάμενος του ΟΣΕ δεν προχώρησε κανένα έργο για την προώθηση του συστήματος αυτού, ούτε «θυμήθηκε» ότι η παρούσα κυβέρνηση ολοκλήρωσε τη σύμβαση 717, η υλοποίηση της οποίας εκκρεμούσε σχεδόν για μια δεκαετία».

Οι κύκλοι της πλειοψηφίας λένε ακόμη, ότι «παρά τη στάση άμυνας και επίθεσης του κ. Ρέππα, αποτελεί έμμεση ομολογία και παραδοχή των παραλείψεων η αναφορά του στη σύμβαση 112/2006 GSMR 2, που δεν ολοκληρώθηκε, καθώς ακυρώθηκε από τον τότε υπουργό λόγω της υπόθεσης Siemens, όπως και για τη σύμβαση 10004/2007/που έμεινε στον αέρα καθώς δεν υπήρχε η υποδομή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ