ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ: «Κοροϊδία» τα νέα κυβερνητικά μέτρα για την ακρίβεια

ΚΚΕ: «Κοροϊδία» τα νέα κυβερνητικά μέτρα για την ακρίβεια
Σημαία του ΚΚΕ στην έδρα του κόμματος στον Περισσό EUROKINISSI

«Κοροϊδία» και «προπέτασμα καπνού» που στόχο έχουν να «αποπροσανατολίσουν από τα πραγματικά αίτια της φτώχειας» χαρακτήρισε τα νέα κυβερνητικά μέτρα που ανακοινώθηκαν για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, το ΚΚΕ .

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας σχολιάζει ότι «η ΝΔ "παίζει" με το πλαφόν που, στην καλύτερη περίπτωση, ακόμη και αν οδηγήσει σε κάποιες ελάχιστες μειώσεις, την ίδια στιγμή θα οδηγήσει σε ανατιμήσεις σε άλλα».

Παράλληλα, κάνει λόγο για «κυβερνητική κοροϊδία» καθώς σύμφωνα με το ΚΚΕ, τα πρόστιμα που έχουν βεβαιωθεί στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ είναι το 0,1% του ετησίου τζίρου τους, που αποδεικνύει πως ακόμα και τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί δεν πρόκειται να εφαρμοστούν».

«Η κυβέρνηση κάνει πως δεν καταλαβαίνει πως το ¼ της τιμής στο σούπερ μάρκετ και πάνω από το 65% της τιμής της βενζίνης είναι οι άδικοι, έμμεσοι φόροι που πληρώνουν οι καταναλωτές στο κράτος, φόρους που εκτόξευσε ο ΣΥΡΙΖΑ και διατηρεί η ΝΔ για να διασφαλίζει τα ματωμένα πλεονάσματα σημείωνει.

Καταλήγοντας, στην ανακοίνωσή του καλεί για «πάλη των εργαζόμενων, με το ριζοσπαστικό πλαίσιο του ΚΚΕ» απαιτώντας «κατάργηση του ΦΠΑ και των ειδικών φόρων, σύγκρουση με την “πράσινη” πολιτική της ΕΕ που εκτοξεύει τις τιμές στην ενέργεια, ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς κ.ά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ