ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του υπ. Παιδείας σήμερα ο Κυρ. Μητσοτάκης

Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του υπ. Παιδείας σήμερα ο Κυρ. Μητσοτάκης
EUROKINISSI

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για σήμερα, Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024.

Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού θα παραβρεθεί στις 10:30 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σημειώνεται ότι, χθες, ο πρωθυπουργός σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην ΕΡΤ, λίγες ώρες μετά τη σύσκεψη που διεξήχθη στο Μέγαρο Μαξίμου με θέμα την αντιμετώπιση της ακρίβειας, ανακοίνωσε μια σειρά από μέτρα και σε αυτά στάθηκε περισσότερο και σε όσα ανέλυσε στην τηλεοπτική του εμφάνιση. Ήταν ίσως και η πρώτη φορά που ο Έλληνα πρωθυπουργός έβγαλε την «ταμπέλα» της εισαγώμενης ακρίβειας και έκανε λόγο για «πληθωρισμό της απληστίας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η ακρίβεια είναι το υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα των ελληνικών νοικοκυριών, προσθέτοντας ότι «γνωρίζω πόσο δύσκολα είναι για πολλά νοικοκυριά. Από τότε που αρχίσαμε να έχουμε πρόβλημα πληθωρισμού, έχουμε πάρει πολλά μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Εκταμιεύσαμε πάνω από 700 εκατ. ευρώ για να ενισχύσουμε τα πιο αδύναμα νοικοκυριά, έχουμε επιβάλλει πολλά πρόστιμα», τονίζοντας πως θα προστατεύσει τον Έλληνα καταναλωτή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ